amalia bac2

Amalia Florescu este singura elevă de 10 a Prahovei din acest an. Absolventă a Colegiului Național Nicolae Grigorescu din Câmpina, Amalia a reușit performanța să obțină nota 10 la toate disciplinele.

 

"Nu a fost ușor, dar prin multă muncă se poate reuși. Pentru bac nu am învățat în mod deosebit, însă am muncit pe tot parcursul liceului și nu am rămas niciodată în urmă cu materia", susține tânăra de 18 ani.

Cel mai greu i s-a părut la română din cauza interpretării pe care ar fi putut-o da fiecare corector în parte, însă se pare că nici acest lucru nu i-a stat în cale tinerei.

 

Pe viitor se vede programator sau lucrând ca webdesinger la o mare companie. Pentru acest lucru vrea să urmeze studiile Universității Politehnica din București, Facultatea de Automatică și Calculatoare. De mică i-a plăcut matematica și fizica iar talentul ei pentru cele două discipline s-a concretizat în notele maxime de la bacalaureat.

Despre examenul maturității spune că nu a speriat-o și că a fost doar un pas spre viitoarea ei carieră. I s-a părut că subiectele au fost abordabile pentru toată lumea, însă emoțiile au dispărut doar în momentul în care  s-au afișat notele finale.

În continuare Amalia se va pregăti pentru examenul de admitere de la facultatea pe care și-o dorește și are încredere că va reuși ceea ce și-a propus. Va putea răsufla ușurată abia din august când golurile ei pentru anul acesta vor fi atinse complet.

La Colegiul Național Nicolae Grigorescu din Câmpina promovabilitatea la bacalaureat a fost de 99,42%.

Citește și: Promovabilitate bac în Prahova 70,13%. Topul liceelor fruntașe