admitere liceu

În urma Evaluării Naționale de la clasele a VIII-a, aproximativ 350 elevi au obținut note cuprinse între 1.30 și 5.00. Dacă cei care au terminat liceul vor trebui să dea din nou bacalaureatul în cazul în care obțin note sub 5, pentru absolvenții școlii generale situația se schimbă, ei putând chiar și în aceste condiții să intre la liceu.

 

La nivelul județului Prahova 5187 de elevi au susținut examenul de Evaluare Națională, însă numai 4466 dintre aceștia au obținut note peste 5. Anul acesta admiterea la liceu se face prin însumarea notei obținute la evaluarea finală ce are o pondere de 75% și media claselor V-VIII cu reprezintă 25% din nota de admitere.

Notele mici nu reprezintă totuși un impediment pentru elevii ce vor să urmeze cursurile liceului, în Prahova existând și unități de învățământ care acceptă o medie de admitere cu mult sub nota 5. Anul trecut au existat 23 de unități de învățământ la care media de intrare a fost între 2.53 și 5, în timp ce locurile la 14 dintre specializările diverselor licee nu au fost completate, și, teoretic, s-ar fi putut intra cu orice medie.

 

Anul acesta situația s-ar putea repeta dacă elevii care au obținut note foarte mici la Evaluarea Națională nu au media claselor V-VIII ceva mai ridicată.

În judeţ au fost aprobate, pentru anul școlar 2016 – 2017  un total de 5.328 de locuri la clasa a IX-a, la care se adaugă alte 95 de locuri pentru candidații de etnie romă. Ele sunt repartizate în 42 de unități de învățământ din tot județul.