strada fab

Chiar dacă e greu de crezut, în Ploieștiul anului 2016, există străzi unde locuitorii nu au acces la apă, gunoaiele sunt aruncate pe marginea drumului, iar de asfaltare nu se poate pune problema. 

 

Strada Fabricilor din Ploiești pare mai degrabă că este o uliță a unui sat uitat de lume. Oamenii de aici sunt nemulțumiți și s-au săturat să fie mințiți cum că problemele lor se vor rezolva și vor soluții rapide din partea Primăriei Ploiești.

Odată cu închiderea rafinăriei Astra, strada a rămas fără alimentare cu apă, iar de atunci calvarul început. Chiar dacă mulți ploieșteni cu domiciliile în zonă au pompe în curte, apa pe care o scot nu este bună nici măcar pentru spălat, iar de gătit nu se pune problema.

 

Indiferent de vârstă, locuitorii merg pe jos până la cișmelele de la Gara de Sud pentru a lua apa necesară gătitului și a altor treburi din gospodărie.

O altă soluție găsită de oameni pentru a avea apă, este colectarea apei de ploaie în butoaie, de fiecare dată când acest lucru este posibil.

O altă problemă care există în zonă, este lipsa de activitate a operatorului de salubritate. Elena Dodoc, locuitoare a străzii Fabricilor, susține că gunoiul este aruncat la voia întâmplării, pe marginea drumului de ploieștenii din Mimiu, iar noaptea, din mai multe mașini de marfă sunt aruncate diverse cutii, cartoane și ambalaje în aceiași manieră.