munca la negru politie

Un control al polițiștilor s-a soldat cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de primirea la muncă a unui număr mai mare de cinci persoane fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.

 

Ieri, polițiști din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova au acționat pentru combaterea faptelor ilicite în domeniul relațiilor de muncă, sănătate și securitate în muncă.

Polițiștii au acționat în colaborare cu inspectori de muncă din cadrul I.T.M. Prahova.

În urma verificărilor efectuate la o societate de pază, s-a constatat că șase agenți de pază, care prestau activități de pază pentru societatea respectivă, nu ar avea încheiate și înregistrate contracte individuale de muncă.

 

Totodată, în urma extinderii verificărilor s-a constatat că alte nouă persoane ar fi desfășurat activități de pază în cadrul aceleiași societăți fără a deține contracte individuale de muncă.

Astfel, cele 15 persoane depistate desfășurând activități de pază au fost verificate de către inspectorii de muncă în Registrul de Evidență a Salariaților, ocazie cu care au constatat că persoanele în cauză nu dețin un contract de muncă activ în cadrul societății verificate,

De asemenea, urmare a verificărilor efectuate în conformitate cu prevederile Legii nr. 333/2003 privind paza bunurilor, obiectivelor și valorilor, s-a constatat că majoritatea agenților de pază ai societății nu dețineau un atestat sau certificat de pregătire profesională, nu erau dotați cu echipament corespunzător, iar beneficiarul nu ar fi înaintat în termenul legal planul de pază în vederea avizării, urmând ca pentru aceste nereguli constatate să fie luată măsura sancționării contravenționale atât pentru beneficiar, cât și față de prestator.

 

     Cercetările sunt continuate de lucrătorii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova, sub supravegherea procurorului de caz , sub aspectul săvârşirii infracţiunii de primirea la muncă a unui număr mai mare de 5 persoane fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.