somaj absolventi

Absolvenții de liceu de anul acesta, fie că promovează sau nu bacalaureatul, în cazul în care aleg să nu se înscrie la facultate, beneficiază timp de 12 luni de îndemnizație de șomaj.

 

Pentru absolvenții de liceu, aceasta este de 600 de lei, școala profesională 500 lei, iar pentru absolvenții de studii superioare cu examen de licență, 750 lei.

Foștii elevi au la dispoziție 60 de zile de la absolvire (4 iunie-2 august) pentru a depune actele necesare aprobării îndemnizației de șomaj.

Pentru cei care doresc să urmeze studii universitare, șomajul nu poate fi acordat, același lucru întâmplându-se și în cazul celor care se angajează. Doritorii, trebuie să se înscrie la AJOFM pe lista celor care sunt în căutarea unui loc de muncă, iar pe parcursul celor 12 luni de șomaj le sunt ofertate mai multe job-uri în funcție de calificarea pe care o au.

 

În vederea înregistrării la agenţiile de ocupare, absolventii trebuie să prezinte:

- Act de indentitate fotocopie şi original;

- Certificat de naştere fotocopie şi original;

 

- Act de studii (adeverinţa de absolvire, certificate de absolvire sau diploma de bacalaureat după caz) în fotocopie şi orginal.

În cazul adeverinţei trebuie să rezulte că data absolvirii anului terminal a fost 3 iunie 2016;

- Adeverinţa eliberată de medicul de familie din care să rezulte dacă este ”apt de muncă” sau nu;

 

- Dosar cu şina;

Cu toate aceste acte absolvenții trebuie să se prezinte la camera 309 la etajul I al Casei de Pensii de pe strada Nicolae Iorga (în spatele Bulevardului Independenței)

În situaţia în care un absolvent de liceu nu promovează examenul de bacalaureat (indiferent dacă s-a prezentat sau nu la acesta) şi acesta are dreptul să se prezinte la agenţia de ocupare cea mai apropriata în intervalul 4 iunie – 2 august 2016.

În situaţia în care un absolvent promovează examenul de bacalaureat, acesta are în continuare obligaţia de a se prezenta în intervalul 4 iunie – 2 august 2016, deoarece el este considerat absolvent din momentul în care a finalizat anul terminal şi are situaţia închisă la toate materiile.

Mai multe detalii AICI

 

Național
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Elev dat afară de la ore din cauza părului lung

Elevi daţi afară de la ore pentru că au părul lung. S-a întâmplat la un liceu teologic din Cluj-Napoca, unde mai mulţi băieţi au fost trimişi acasă pentru că nu aveau o frizură adecvată. Problema a...