mara surdu

În urma afișării rezultatelor la Testarea Națională susținută de elevii claselor a VIII-a, opt elevi din Prahova au reușit să obțină 10 pe linie

 

 Aceștia sunt: ALEXE HL. ANDREEA CĂTĂLINA - Şc. „Andrei Mureşanu” Ploieşti, ANGHEL I. DAVID CRISTIAN - Şc. „Sf. Vasile” Ploieşti, MIHAIU A. MIRCEA MARIAN - Şcoala Slon, Ceraşu, PORLOGEA C. ŞTEFANIA - C.N. „A.I. Cuza” Ploieşti, POTINTEU N. MARA ŞTEFANIA - Şc. „Grigore Moisil” Ploieşti, RADU GG. IOAN - C.N. „N. Grigorescu” Câmpina, SURDU GD. MARA ALEXANDRA - C.N. „Mihai Viteazul” Ploieşti, VASILE D. LAURA - C.N. „Mihai Viteazul” Ploieşti. 

Mara Alexandra Surdu, absolventă de clasa a VIII-a la CN Mihai Viteazu a acceptat să stea de vorbă cu reporterul observatorulph.ro în urma rezultatelor obținute pentru a-și dezvălui planurile de viitor și cum a reușit să atingă performanța unui 10 curat. 

 

Mara vrea să continue liceul tot la Colegiul Mihai Viteazu, la profilul Științe ale Naturii, dezvăluind că visul său este să devină medic. Știe că are mult de muncă în acest sens însă nu se dă bătută, iar după terminarea liceului țintește spre o facultate de medicină din Europa de Vest, în Anglia sau Germania. Totodată aceasta a declarat că, dacă va rămâne în țara după ce va lua bacalaureatul va opta pentru Facultatea de Medicină din Cluj sau București.

În ceea privește modul în care s-a pregătit pentru Testele Naționale, Mara susține că a făcut și meditații, însă se putea limita fără nicio problema la materia predată la clasă de profesorii pe care i-a avut, asta pentru că dascălii s-au implicat foarte mult în actul educațional. ”Pregătirea suplimentară îți acordă mai mult o liniște sufletească, cel puțin asta a fost în cazul meu”, este de părere Mara. 

Proaspăta absolventă se declară pasionată de lectura, cititul fiind printre activitățile preferate în timpul liber, alături de scris și sport, iar în vacanța ce tocmai a început speră să călătorească mult, urmând ca în toamnă să poată începe clasa a IX-a cu forțe proaspete. 

Mai trebuie precizat încă ceva despre Mara Surdu. Eleva de 10 a Prahovei participă încă din clasa a V-a la diverse concursuri școlare și olimpiade de Chimie, Limba Română, Biologie și Limba Germană, atât la faze județene cât și naționale, de unde se întoarce de fiecare dată cu medalii și premii.