evaluare nationala rezultate

Astăzi elevii de clasa a VIII-a vor  primi notele la Evaluarea Națională. Notele obținute vor fi afișate la avizierele unităților de învățământ și pe site-ul edu.ro.

 

În intervalul orar 16:00-20:00 elevii nemulțumiți de nota primită la română și matematică vor putea depune contestații ce vor fi verificate până pe 4 iulie, urmând ca în data de 5 iulie să se afișeze rezultatele finale.

Anul acesta pentru admiterea la liceu se face fără examen, pe baza mediei obținute de elevi la Evaluarea Națională. Media de admitere se calculează ca media ponderată între media generală la Evaluarea Națională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75% şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere (pentru absolvenţii din promoţiilor 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 şi 2016). Media generală la Evaluarea Naţională se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la probele incluse în Evaluarea Naţională. Media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a şi media de admitere se calculează cu două zecimale, fără rotunjire.

 

Elevii de clasa a VIII-a au susținut săptămâna aceasta probele de evaluare la română și matematică. Emoțiile sunt cu atât mai mari cu cât la matematică au fost unele neînțelegeri cu privire la cerința unei probleme care a creat mare vâlvă la nivel național.

În anul 2015 în Prahova s-au obţinut opt medii de 10.

Notele obținute pe fiecare județ și unitate de învățământ în parte vor putea fi consultate AICI

 

Economic
  • Luni, 25 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Peste 50.000 de turiști în luna iulie în Prahova

Prahova, potrivit datelor statistice, a avut în iulie un număr mult mai mare de turiști, comparativ cu aceeași lună a anului trecut. Structurile de primire turistică deschise în județul Prahova, în luna...