tesa caine politist2

Începând cu luna mai a acestui an, la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.J.P. Prahova s-a creat o funcție nouă: conducător câine de serviciu. Cel care îndeplinește atribuțiile acesteia este agentul șef principal Marian Mincă. Are o vastă experiență în creșterea, îngrijirea și instruirea câinilor de serviciu, întrucât vreme de 15 ani și-a desfășurat activitatea la Școala de dresaj de la Ciorani.

 

Partener îi este cățelușa Tefa, în vârstă de 11 luni, din rasa ciobănesc german. Ea a fost evaluată de către specialiștii Centrului Chinologic din Sibiu ca având aptitudini pentru depistarea produselor din tutun și urmează să efectueze, timp de patru luni, cursurile de specializare în acest domeniu, după care va participa la misiuni specifice.

În prezent, este în faza de predresaj , perioadă care reprezintă o etapă esențială în educația patrupedului: antrenamente zilnice, exerciții de aport și disciplinare, toate realizate cu calm și multă afectivitate. Astfel, încet, dar sigur, câinele va începe să răspundp la comenzi și, totodată, se va atașa de conducătorul său.

 

În ceea ce o privește pe Tefa, chiar înainte de Paști, a primit un cadou deosebit: o mașină nou-nouță, special concepută pentru transportul ei.

Poliția Română – prin Serviciul de Poliție Canină, Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor – implementează proiectul Întărirea capacității operaționale a contrafacerii produselor de tutut. Proiectul este dedicat combaterii fraudelor care afectează bugetul european, în special cele din sfera contrabandei și a contrafacerii produselor din tutun. În cadrul acestuia, la sfârșitul lunii aprilie 2016, au fost achiziționate 36 de autovehicule special  echipate cu cuști modulare duble pentru transportul câinilor de urmă, fiind asigurată astfel intervenția rapidă în misiunile operative ale Poliției Române, în condiții de protecție a câinilor.

Proiectul este implementat pe o perioadă de 30 de luni (marți 2014- septembrie 2016) și are un buget de 482.760 euro, cofinanțarea din partea Comisiei Europene fiind de 50% fără TVA.

tesa-caine-politist

tesa-caine-politist2

tesa-caine-politist3

tesa-caine-politist4

 

Eveniment
  • Vineri, 22 Septembrie 2017
  • De Ștefan Vlăsceanu

Trafic îngreunat pe DN1B, la Valea Călugărească

Traficul rutier pe DN1B, la Valea Călugărească se desfășoară îngreunat vineri la ora 13.50, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate trei autoturisme. Din fericire în urma impactului nicio...