Scoala Sf Vineri

Vineri, 24 iunie, elevii clasei a III-a B şi a VI-a B, din cadrul Școlii Gimnaziale ”Sfânta Vineri” Ploiești, vor organiza evenimentul ”Bucurii cu poezii”, prezentare de cărti.

 

Acesta va avea loc în sala de ședințe a Casei Corpului Didactic din Ploiești, situată în Strada Democrației nr. 35 (Inspectoratului Școlar Județean Prahova).
În cadrul evenimentului, copiii vor prezenta creații ale poetului Lucian Avramescu, în prezența autorului şi a fiicei domniei sale, Ana Luciana Avramescu.
Activitatea de vineri este o modalitate diferită de a marca încheierea anului școlar, de a-i apropia pe tineri de literatură și de a aduce un omagiu unuia dintre cei mai titrați scriitori români.
Născut în județul Prahova, Lucian Avramescu este unul dintre cei mai apreciați poeți contemporani. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, iar operele sale au fost traduse și publicate în antologii și reviste din SUA, Anglia, Franța, Olanda, Germania, Israel, China, Turcia, Iugoslavia, Polonia, Bulgaria, Rusia și Irak.
În cadrul evenimentului, poetul Lucian Avramescu va acorda autografe pe cele mai recente cărţi ale sale, „Bucurii cu poezii” şi „Să strigi femeia pe numele ei de vers”.
sursa: comunicat de presă