fast food ploiesti

Pe primul loc în topul mâncărurilor cele mai gustoase și ușor de procurat este mâncarea de tip fast-food. Nu doar că o cumperi la un preț mic, dar are și un aport nutritiv extrem de mare, astfel că îți ține de foame pentru mult timp.

 

Mâncarea de la fast-food , totuși, nu este nici pe departe sănătoasă, în condiţiile în care o porţie de fast-food conţine între 500-800 de calorii, iar o porţie de mâncare sănătoasă maximum 200 de calorii.  „Alimentele industriale rafinate nu numai că sunt dezechilibrate nutriţional, dar nu mai au nici nutrienţii esenţiali, fiind devitalizate complet”, explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti.

Cu toate că se cunosc riscurile consumării în exces a fast-foodului (crește glicemia şi favorizează apariţia cancerului, depunerea de grăsimi pe vasele de sânge, obezitate morbidă), din ce în ce mai mulți oameni preferă mâncarea rapidă ori din comoditate, ori din lipsă de timp, dovadă stă numărul mare de fast-fooduri apărute în toate orașele tării.

Spre exemplu, numai în Ploiești se găsesc cel puțin cincisprezece restaurante ce comercializează hamburgeri, pizza, shaorma sau kebab direct din stradă. Vânzarea este extrem de bună, având în vedere că numai în zona de centru se găsesc patru astfel de localuri și la fiecare rareori poți cumpăra fără să stai la coadă.

 

Medicii ateționează cu privire la riscurile la care se expune un consumator fidel al mâncării fast-food, media copiilor bolnavi de obezitate, crescând cu 3,2% în ultimii ani