toalete ecologice

Primăria Ploiești va amplasa zece toalete ecologice în mai multe zone din oraș.

COMUNICATUL Primăriei Ploiești
Primăria Municipiului Ploiești, prin Direcția Tehnic Investiții, informează cetățenii că, la nivelul municipiului Ploiești, urmează să fie montate zece toalete ecologice, ce vor fi amplasate în mai multe puncte cheie ale orașului.
Toaletele se compun din două cabine, una de tip unisex, respectiv o cabină adaptată persoanelor cu dizabilități. Acestea sunt echipate cu uscător și radiator și sunt racordate la apă, canalizare și electricitate.
Acțiunea se derulează în cadrul contractului de delegare de gestiunea indirectă a serviciului public de construire, modernizare, reparare și întreținere a rețelei stradale, lucrări de artă, parcări (cu excepția celor aflate în administrarea altor entități), aflate în administrarea Consiliului Local al Municipiului Ploiești, inclusiv echiparea tramei stradale cu elemente de mobilier urban, în municipiul Ploiești, încheiat cu SC Delta ACM 93 SRL.
Miercuri, 1 iunie, a fost deja montată prima toaletă ecologică de acest tip, situată în strada Poștei, nr.2 (în spatele Hotelului Prahova – zona stației Armoniei).
Iată lista completă a punctelor în care urmează să fie amplasate cele zece toalete ecologice:
- Strada Poștei, nr. 2 (în spatele Hotelului Prahova – zona stației Armoniei);
- Strada B.P. Hașdeu la intersecția cu strada Nicolae Iorga (zona Casa de Pensii Prahova);
- Strada Cornățel (zona Obor);
- Strada Cameliei (zona McDonald’s);
- Strada Găgeni (zona terminal maxi-taxi);
- Strada Domnișori (zona Gara de Vest – stația taxi);
- Parcul de la Sala Sporturilor „Olimpia” (zona parcării din strada Mareșal Averescu);
- Strada Samuel Micu (Parcul Dendrologic Mihai Viteazul – zona statuii Mihai Viteazul);
- Strada Baraolt (zona P-ța Vest);
- Strada Gh. Gr. Cantacuzino (zona Pod Înalt, terminal transport in comun).

 

În ceea ce privește punerea în funcțiune a primelor trei toalete ecologice menționate în lista de mai sus, pentru acestea sunt în curs de emitere autorizațiile de racordare la rețelele de utilități, respectiv alimentare cu apă, canalizare și electricitate, urmând ca pentru celelalte șapte obiective din listă să fie obținute avizele pentru utilități.