spital voil

Conducerea Spitalului de Psihiatrie Voila a confirmat, pentru observatorulph.ro, că, marți, reprezentanți ai Parchetului General din Capitală au fost prezenți în unitatea sanitară pentru a face verificări cu privire la scandalul pacienților-cobai, cărora li s-au administrat tratamente neomologate.

 
La Voila, cinci pacienți au fost incluși în acest studiu care durează, cel puțin în unitatea medicală de la Câmpina, din anul 2014 și este în aproape de final. În prezent doar un singur pacient internat la Voila a mai rămas în acest proiect controversat. Schizofrenia este afecțiunea pentru care se făceau aceste teste,a precizat Irina Minescu, managerul Spitalului Voila de la Câmpina.
 
„Ancheta procurorilor de la București nu vizează Spitalul de Psihiatrie Voila. La noi a venit ieri, cu ordonanță, o comisie din partea Parchetului General care ne-a solicitat documentația ce privește acest studiu clinic ce se desfășoară în cadrul Spitalului Voila, ca și în alte centre din țară, dar și din străinătate. La noi, acest studiu se derulează din anul 2014 și se termină în curând, în câteva săptămâni. Ne-au solicitat documente, fișele pacienților legate de acest studiu. Cinci pacienți au fost incluși în acest proiect, studiu clinic, dar pe parcurs patru dintre ei au fost excluși pentru că nu se mai încadrau în parametrii solicitați, au apărut reacții adverse...doar un singur pacient a rămas. Noi am predat toate documentele solicitate. Nu știu ce se urmărește pentru că nu am fost informați, dar eu nu cred ca ar trebui să existe suspiciuni. Cei care fac acest studiu sunt reprezentanții unei firme serioase, au venit la noi, au discutat cu medicii inițial, apoi cu toți medicii implicați" a declarat medicul Irina Minescu.
 
Important de precizat este și faptul că Spitalul de Psihiatrie Voila este singura unitate medicală din județ acreditată sp facă studii clinice.