meteo anm prognoza urmatoarele doua saptamani

Vreme frumoasă cu temperaturi de până la 30 de grade Celsius. Meteorologii au anunțat că nu vor lipsi însă precipitațiile de scurtă durată. 

 

Vremea va fi caldă astăzi și mâine, maximele ajungând la temperatura de 28 - 30 de grade Celsius. Potrivit ANM, după această perioadă, „temperaturile vor scădea până la valori normale” și, „în intervalului 2-8 iunie, se vor situa în jurul a 24 - 25 de grade”.

Spre sfârșitul intervalului, spun meteorologii, „vremea se va încălzi treptat, iar media regională a maximelor va atinge 28 de grade. Probabilitatea de apariție a fenomenelor specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată astăzi, dar și în perioada 2-7 iunie, când, conform sursei citate, „se pot înregistra și cantități mai mari de apă. Ploi izolate, de scurtă durată, vor fi posibile și în restul intervalului”.

La munte, „regimul termic se va menține ușor mai ridicat decât cel normal în această perioadă, cu precădere la începutul și sfârșitul intervalului. Astfel, temperaturile maxime vor oscila, în medie, între 14 și 18 grade, iar valorile medii nocturne vor fi cuprinse între 6 și 9 grade. Vremea va fi instabilă pe tot parcursul intervalului de prognoză”, a anunțat ANM. Meteorologii susțin că „fenomenele specifice vor avea o intensitate mai mare în intervalul 2-7 iunie, când sunt așteptate și cantități de apă mai însemnate”.

 

 

Social
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Mihai Popescu

Toamna schimbă foaia. Prognoza meteo

Vremea neobișnuit de caldă din ultima perioadă va continua până duminică, temperaturile maxime înregistrate la Ploiești variind între 23 și 26 de grade. Începnd de săptămâna viitoare temperaturile...