niculescu

În vreme ce la nivel național scandalul legat de produsele Hexi Pharma ia amploare, la Ploiești autoritățile județene se întrec în declarații contradictorii care nu fac altceva decât să amplifice teama pacienților de a se mai trata în Spitalul Județean de Urgență din Ploiești (SJU), unitate sanitară care a folosit timp de aproape patru ani dezinfectanții diluați de la Hexi Pharma.
 
Mircea Cosma, președintele Consiliului Județean Prahova a precizat ieri că nu își amintește să fi primit vreun raport al SRI legat de calitatea dezinfectanților folisit de SJU Ploiești.
 
La câteva ore, Bogdan Toader, vicepreședintele CJ Prahova, cel care a fost la conducerea județului atâta vreme cât Mircea Cosma a avut interdicție de la DNA să-și exercite funcția, intervine în ecuație și declară că a fost informat de SRI și că a transmis mai departe conducerii Județeanului adresele legate de neconformitatea produselor Hexi Pharma.
Astăzi, contactat telefonic, Marius Nicolescu, directorul celui mai mare sipital din Prahova, a declarat pentru observatorulph.ro că nu a găsit nicio astfel de informare venită din parte reprezentanților Consiliului Județean.
 
"Am cerut să se verifice corespondența și pe cea cu DSP (Direcția de Sănătate Publică n.r) și pe cea cu Consiliul Județean Prahova și, în afara acelor rapoarte permanente, nu am găsit nimic legat de vreo avertizare cu privire la produsele Hexi Pharma. Avem două dosare de corespondență, unul cu DSP și altul pentru CJ. În dosarele de anul trecut nu am găsit niciun document care să conțină vreo atenționare de acest fel. Cel puțin nu pe anul 2015, " a declarat Nicolescu.
 
În altă ordine de idei, acesta a precizat că deocamdată Spitalul Județean de Urgență Ploiești nu va acționa în judecată societatea Hexi Pharma în vederea recuperării prejudiciului pentru că există premise favorabile că totul se va rezolva pe cale amiabilă. Conform managerului SJU Ploiești, prejudiciul cauzat spitalului prin achiziționarea unor produse neconforme este relative redus, de ordinul zecilor de mii de lei.