banchet liceu nisipurile de aur bulgaria

Banchetul de clasa a XII-a este cel mai așteptat eveniment al liceului. Evenimentul în care toate clasele se strâng alături de profesori și serbează anii petrecuți împreună pe băncile școlii este marcant pentru fiecare licean în parte.

 

Cu tot stresul provocat de examenul de bacalaureat, liceeni aleg o perioadă aproape de încheierea cursurilor, în care, pentru câteva zile uită de examenul maturității și petrec în cinstea perioadei de aur. Distracția nu este prea ieftină și nici la îndemâna tuturor. Cu toate acestea, cele mai multe licee practică o tehnică de integrare a celor cu mai puține posibilități, și, în urma strângerii unui buget minim îi ajută pe colegii lor mai săraci să participe la banchet.

Anul acesta se pare că cea mai căutată destinație pentru banchetul de clasa a XII-a a fost Bulgaria, în special stațiunea Nispurile de Aur. Pentru un sejur de trei zile, liceenii din Mihai Viteazul au plătit 135 de euro, cu regim all inclusive. Nu totul a fost roz, însă, pentru lmv-isti. Câțiva dintre ei au avut parte și de o mică neplăcere, atunci când în salată au fost găsiți viermi. Totul a fost însă rezolvat, iar managerul hotelului și-a cerut scuze și a înlocuit toată salata, fiind vorba de un vierme inofensiv, de salată.

 

Tot pentru Nisipurile de Aur au optat și liceele: Spiru Haret, Victor Slăvescu, Toma Socolescu, Gheorghe Lazăr Plopeni, și Lazăr Edeleanu Ploiești.  Pentru trei zile de distracție, familiile liceenilor au scos din buzunar între 100 și 150 de euro.

Colegiul Național I. L. Caragiale a ales în acest an să petreacă trei zile pe litoralul românesc, în stațiunea Mamaia, pentru suma de 600 de lei. Aceeași sumă au plătit și cei din Colegiul Național Jean Monnet, care au sărbătorit într-un hotel de pe Valea Prahovei.

Indiferent de locația aleasă, banchetul de final de liceu este un eveniment la care contează oamenii pe care îi ai în jur, oameni de care te desparți după patru ani de co-existență, în cea mai frumoasă perioadă a vieții.