codul muncii modificat

Deputații au depus la Senat o propunere de modificare a Codului Muncii. Aceștia doresc scurtarea programului de lucru de la 40 de ore pe săptămâna la 38, Ziua de vineri, urmând a fi mai scurta. Decizia a fost luată deoarece stresul la locul de munca este în continua creștere.

 

Parlamentarii au oferit mai multe exemple ale tarilor europene care au scurtat deja numarul orelor de munca saptamanale.

Spre deosebire de Romania, in alte tari europene numarul orelor de lucru saptamanale este semnificativ mai redus. Spre exemplu, in Olanda saptamana are 29 de ore de lucru, fata de 40 la noi. In Danemarca, Norvegia, Elvetia, Irlanda, Germania, numarul orelor nu depaseste 35, potrivit libertatea.ro.

Printre motivele initiativei, parlamentarii sustin ca raportul dintre numarul de angajati si cel al pensionarilor este de aproape unu la unu, dublu fata de situatia din 1990.

 

sursa: ele.ro

 

Administrație
  • Miercuri, 13 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Copiii invitați la Noaptea la Zoo

Administrația Parcului Constantin Stere organizează pe 15 septembrie Noaptea la Zoo, ocazia perfectă pentru ca prichindeii, dar nu numai, să descopere animalele de la Gradina Zoologica. Anul acesta însă...