baloi

Alexandru Băloi, fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, condamnat deja la închisoare cu suspendare pentru luare de mită, se întoarce în fața judecătorilor.

 

Procurorii DNA București nu au fost mulțumiți pe pedeapsa pe care Băloi a primit-o de la Tribunalul București, astfel că au contestat sentința prin care fostul director al SJU Ploiești a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Contestația procurorilor se va judeca la Curtea de Apel București, instanță care va decide dacă Băloi va ajunge sau nu în spatele gratiilor, pentru că sentința dată de judecătorii de aici va fi una definitivă.

Reamintim că Alexandru Băloi a fost prins în vara anului trecut în timp ce lua mită de la un om de afaceri, chiar în centrul Capitalei, în zona Piața Romană. Dosarul său a fost instrumentat de procurorii anticorupție din București.

Potrivit unui comunicat emis la acel moment de DNA, Băloi este acuzat că, în perioada aprilie 2014 — iulie 2015, a primit, în mod repetat, în calitate de manager al SJU Ploiești, de la un om de afaceri, care este denunțător în cauză, sume de bani reprezentând aproximativ 20% din valoarea facturilor emise de firma acestuia din urmă, în baza unui contract de servicii încheiat cu respectiva unitate spitalicească.

În total, Băloi a primit, în perioada respectivă, 6.500 de lei, banii fiindu-i remiși în trei tranșe. Este important de reamintit și faptul că există informații oficiale conform cărora Băloi ar fi făcut un denunț în timpul anchetei judecătorești, dar deocamdată nu există date concrete în legătură cu acest aspect.
Primul termen de judecată al contestației a fost stabilit în data de 23 mai 2016.

 

 

Mai multe articole
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Roxana Tănase

Posturi vacante la Consiliul Județean. Salarii între 450 și 2900 de euro

  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Marius Nica

Decebal Dan, șeful Departamentului SUPRAVEGHERE EPIDEMIOLOGICĂ ȘI BOLI TRANSMISIBILE din DSP Prahova, patron de firmă de servicii medicale pentru combaterea infecțiilor din clinici și spitale

  • Duminică, 15 Octombrie 2017
  • De Marius Nica

Medicii de la județean, înlocuiți de asistente și brancardieri. Reacția conducerii