afi

În perioada 14 - 22 mai 2016, Asociația Astronomică Pluto organizează în AFI Palace Ploiești spectacolul dedicat misterelor Universului și aduce în centrul comercial singurul Planetariu mobil din România.

 

Spectacolul „Constelațiile în viziunea străbunilor, tălmăcite pe înțelesul copiilor” va avea loc zilnic, în intervalul orar 09:00 – 18:00, iar cei mici vor avea ocazia să descopere Sistemul Solar și constelațiile, cu ajutorul unor proiecții digitale de înaltă rezoluție.

“În AFI Palace Ploiești organizăm constant evenimente dedicate comunității locale și ne dorim să aducem în permanență noi oportunități de petrecere a timpului liber pentru ploieșteni. Ne bucurăm să fim gazda Planetariului mobil, un mijloc de învățare de ultimă generație, ce ajunge pentru prima oară în orașul nostru.”, a declarat Oana Vîjială, Mall Manager AFI Palace Ploiești.
Planetariul mobil are forma unei cupole cu un diametru de opt metri și înălțime de cinci metri, astfel că zeci de copii vor avea ocazia să descopere misterele universului cu ajutorul unui sistem de proiecţie ce beneficiază de tehnologie digitală avansată.
În cadrul spectacolului organizat în centrul comercial, participanții vor putea urmări în interiorul Planetariului mobil proiecții de înaltă rezoluție cu Sistemul Solar, dar și expuneri de constelații asociate legendelor romane sau grecești. Totodată, copiii vor avea ocazia să învețe despre unele dintre cele mai cunoscute constelații din tradiția românească, precum: Scaunul lui Dumnezeu, Carul Mare, Carul Mic, Ciobanul cu oile, Cloșca cu pui ș.a. În plus, Planetariul poate realiza simulări ale procesului de trecere de la zi la noapte.
Durata unui spectacol este de 50 de minute, iar prețul unui bilet de intrare este de 10 lei. Ploieștenii sunt invitați să ia parte la Spectacolul Planetariu și să își rezerve locuri la numărul de telefon: 0752. 690. 245 sau la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
Sunt așteptate grupuri organizate de copii, dar și adolescenți și adulți interesați de acest spectacol.
sursa: comunicat de presă Afi Palace Ploiești