hexi

Nu sunt disfuncționalități în activitatea medicală la Spitalul Județean de Urgență Ploiești în urma scandalului provocat de dezinfectanții diluați, susține Marius Nicolescu, managerul celei mai mari unități sanitare din Prahova.

 
Afirmația vine în contextul în care, la nivel național, mai multe spitale au amânat sau chiar au sistat pentru o perioadă intervențiile chirurgicale de teama unor consecințe grave provocate de folosirea unor dezinfectanți neconformi. Spitalul Județean de Urgență Ploiești se află pe lista unităților medicale care folosesc produsele incriminate de la Hexi Pharama, dar doar un număr limitat, a precizat Nicolescu.
 
"Gama de produse de la Hexi Pharma pe care o folosim în Spitalul Județean a fost foarte limitată, doar patru produse, așa că, până la lămurirea situației acestor substanțe, ne-am permis să cumpărăm prin achiziție directă, de la alți producători autorizați, dezinfectanții de care avem nevoie. Nu avem stocuri semnificative de produse Hexi Pharma, în momentul de față în depozit există aproximativ 60 de litri din aceste substanțe. Pentru că sunt suspicionate a fi neconforme, nu le mai folosim, dar le păstrăm în magazie până la o nouă decizie a Ministerului Sănătății sau a altor instituții, " a declarat Nicolescu.
Acesta a mai precizat că doar pentru gama de dezinfectanți Hexi Pharma, Spitalul Județean Ploiești cheltuia lunar aproximativ 10.000 de lei.
 
Sâmbătă, în ziua în care la nivel național, Parchetul General și IGPR a făcut mai multe percheziții în unitățile medicale care foloseau dezinfectanții incriminați, de la Spitalul Județean au fost ridicate de către polițiști câte patru bidoane din fiecare substanță găsită în depozit, dar, în același timp au fost solicitate și documente contabile care țin de achiziționarea produselor Hexi Pharma.