judetean

Spitalul Județean de Urgență din Ploiești, care folosea dezinfectanți neconformi, produși de Hexi Pharma, face obiectul unui amplu control al Ministerului Sănătății. 

 

Potrivit unui comunicat al ministerului, citat de Agerpres, contractele încheiate  cu firma Hexi Pharma vor fi verificate prin intermediul compartimentelor de audit si vor fi recoltate probe pentru stabilirea concentrației și a substanțelor active din dezinfectanții utilizați în spitalele unde probele de sanitație nu au ieșit conforme, la laboratorul ICECHIM. 

Procurorii și polițiștii au descins, sâmbătă, la spitalul județean de urgență din Ploiești pentru a ridica documente privind contractele cu Hexi Pharma, firma acuzată că diluează antisepticele, dar și alte probe. (detalii AICI)

Observatorulph.ro a dezvăluit recent că spitalul județean folosește antiseptice ineficiente.

 

Numai anul trecut, județeanul a cumpărat de la Hexi Pharma produse de combatere a infecțiilor nosocomiale de peste 100.000 de lei!

Vezi aici lista contractelor dintre județean și Hexi Pharma

Observatorulph.ro a mai dezvăluit că DSP Prahova nu a testat dezinfectanții din spitale până la controlul solicitat de ministrul Sănătății.

 

În 2015, la județean au fost raportate 330 de cazuri de infecții intra-spitalicești, conducerea unității grăbindu-se să ia apărarea firmei Hexi Pharma 

"In ceea ce priveste ancheta administrativa in cazul biocidelor, a fost dispusa masura recoltarii de probe in vederea stabilirii concentratiei si a substantelor active din dezinfectantii utilizati in spitalele unde probele de sanitatie nu au iesit conforme, la laboratorul ICECHIM. De asemenea, programul de control si preventie in ceea ce priveste utilizarea eficienta a dezinfectantilor va continua. Din punct de vedere al masurilor administrative, vor fi verificate prin intermediul compartimentelor de audit contractele incheiate de catre unitatile sanitare publice din subordinea Ministerului Sanatatii cu firma Hexi Pharma", se arata in acelasi comunicat al MS.