lmv

Colegiul Național Mihai Viteazul din Ploiești a doborât un record în materie de performanță educațională: 85 de elevi s-au calificat la faza națională a olimpiadelor școlare, șapte dintre ei făcând parte din loturile lărgite ale olimpiadelor internaționale la diferite discipline.

 

Elevul Colegiului Național Mihai Viteazul din Ploiești, Cucu Theodor, a obținut premiul al doilea la Olimpiada Națională de lingvistică și s-a calificat astfel la olimpiada internațională a acestei discipline.

El se alătură astfel celorlalți 6 elevi ai colegiului, calificați în loturile lărgite ale olimpiadelor internaționale de Limba Germană (Mitu Teodora-premiu I la Națională, Tache Alina - mențiune Oprea Andreea - mențiune), Lectură (Alecu Bianca), Biologie (Zanca Alexandru-premiul al II-lea ) și Științele Pământului (Alexiu Alexandra, premiul al doilea).

Anul acesta a fost stabilit un nou record, 85 de elevi ai Colegiului Național Mihai Viteazul din Ploiești s-au calificat la faza națională a olimpiadelor școlare desfășurate în ultimele două săptămâni, obținând numeroase premii, medalii , mențiuni și premii speciale.

 

În acest top al performanței școlare din Prahova, al doilea clasat este Colegiul Național I.L. Caragiale din Ploiești, cu 35 de participanți.

Redacția observatorulph.ro felicită elevii și cadrele didactice pentru această performanță.