judetean

Procurorii și polițiștii au descins, sâmbătă, la spitalul județean de urgență din Ploiești pentru a ridica documente privind contractele cu Hexi Pharma, firma acuzată că diluează antispeticele, dar și alte probe.

 

Procurorii au deschis un dosar de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor și de falsificare sau substituire de alimente ori alte produse. De la spital au fost ridicate și probe din produsele folosite pentru combaterea infecțiilor intraspitalicești.

Directorul spitalului județean a refuzat să comenteze situația. 

Observatorulph.ro a dezvăluit recent că spitalul județean folosește antiseptice ineficiente, dovadă fiind controlul ministerului Sănătății de la Ploiești.

 

Nnumai anul trecut, județeanul a cumpărat de la Hexi Pharma produse de combatere a infecțiilor nosocomiale de peste 100.000 de lei!

Vezi aici lista contractelor dintre județean și Hexi Pharma

Observatorulph.ro a mai dezvăluit că DSP Prahova nu a testat dezinfectanții din spitale până la controlul solicitat de ministrul Sănătății.

 

În 2015, la județean au fost raportate 330 de cazuri de infecții intra-spitalicești, conducerea unității grăbindu-se să ia apărarea firmei Hexi Pharma printr-un document transmis redacției noastre și republicat la finalul textului.

Ieri au participat la percheziții 152 de polițiști din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice și specialiști criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, polițiști de investigare a criminalității economice, de ordine publică și specialiști criminaliști din cadrul DGPMB și de la inspectoratele de poliție ale județelor Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Iași, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timiș, Tulcea și Vâlcea.

Procurorii Parchetului General au început urmărirea penală in rem pentru "zădărnicire a combaterii bolilor" şi "falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse" în cazul dezinfectanţilor din spitale, a anunţat, miercuri, Parchetul General printr-un comunicat de presă, citat de realitatea.net

 

Potrivit sursei citate, "pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal având ca obiect informaţiile vehiculate în spaţiul public privind dezinfectanţii produşi de o firmă autohtonă utilizaţi în unităţile sanitare".

FOTO Document Conducerea județeanului, avocat pentru Hexi Pharma

adresa judeteann 

Mai multe articole
  • Vineri, 20 Octombrie 2017
  • De Ștefan Vlăsceanu

#Metoo de Bereasca. Adolescentă obligată să se prostitueze în Ploiești

  • Vineri, 20 Octombrie 2017
  • De Mihai Popescu

Un șofer care a provocat un accident în lanț, prins de polițiști cu portbagajul plin de lemne furate

  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Marius Nica

Decebal Dan, șeful Departamentului SUPRAVEGHERE EPIDEMIOLOGICĂ ȘI BOLI TRANSMISIBILE din DSP Prahova, patron de firmă de servicii medicale pentru combaterea infecțiilor din clinici și spitale