munte slanic

Un prahovean a inițiat o petiție online pentru ca autorităîțile să declare monument al naturii Muntele Verde din orașul Slănic, cunoscut localnicilor drept "Dacul adormit".

 

Textul petiției care poate fi semnată AICI:
Trebuie să știți că în decursul timpului, pe perioada mandatelor primarului orașului Slănic, domnul Costea Daneluș, au fost încheiate mai multe contracte succesive de exploatare a tufului vulcanic-Muntele Verde (https://ro.wikipedia.org/wiki/Tuf), ce se întinde pe o suprafață de peste 45.500 mp, contracte încheiate între primărie și S.C. CARPATCEMENT HOLDING S.A. (detalii putând fi găsite pe site-ul http://www.primariaslanic.ro/, secțiunea "Hotărâri").
Desi respectivele contracte se supun Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, acestea nu au fost puse la dispoziție de către primarul în funcței.
Pentru că tuful vulcanic nu este o sursă regenerabilă și există riscul ca în următorii ani acesta să dispară ca formă de relief din cauza exploatării lui, consider că ar trebui să fie declarat "monument al naturii" și protejat, iar statul român să aloce fonduri speciale, în vederea conservării lui.
Prezenta petiție are ca scop responsabilizarea autorităților publice, locale și centrale, de a întreprinde toate demersurile necesare pentru introducerea în circuitului turistic, declararea "monument al naturii" și introducerea acestuia pe harta obiectivelor turiste ale României.
Prin intermediul prezentei petiții, vă aștept în data de 07.05.2016, în Slănic, județul Prahova, la poalele Muntelui Verde, să tragem un semnal de alarmă și să atragem atenția autorităților locale și centrale ale statului, privitor la pericolul care s-a creat prin încheierea contractului de exploatare a carierei de piatră din zonă, respectiv pierderea unui obiectiv turistic de importanță națională.
Semnați această petiție pentru a declara monument al naturii Muntele Verde din orașul Slănic, județul Prahova!