copil

Un ploieștean a cărui fetiță a fost diagnosticată cu leucemie i-a adresat o scrisoare deschisă ministrului Sănătății prin intermediul publicației noastre. El este nevoit să cumpere un medicament foarte scump pentru că nu se regăsește pe lista celor compensate. 

 

Scrisoare deschisă ministrului Sănătății:

Ma numesc M. Gabriel din Ploiești, jud. Prahova și doresc sa va prezint urmatoarea situatie.

In anul 2013 fetita mea M. Maia Elena in varsta de 2 ani si 9 luni a fost diagnosticata cu leucemie limfoblastica acuta, a fost tratata la I.C. Fundeni iar in timpul tratamentului a facut alergie la citostaticul Asparaginase, fapt pentru care a fost necesar inlocuirea acestuia cu citostaticul ONCASPAR (2 fiole).

Acesta din urma nu se afla pe listele Casei de Asigurari de Sanatate dar se putea achizitiona de catre spital pe listele suplimentare, lucru care nu s-a intamplat iar in cele din urma am achizitionat personal o fiola iar a doua mi-a fost oferita de catre o fundatie.

In momentul de fata copilul este din nou internat la I.C. Fundeni deoarece boala a recidivat, acum avand nevoie de 4 fiole de ONCASPAR iar spitalul ca si prima data refuza/nu poate sau nu stiu de ce......nu trimite cererea pentru acest citostatic catre listele suplimentare.

Fata de cele prezentate va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1. De ce nu pot beneficia sau ce trebuie sa fac pentru a beneficia de acest tratament, daca medicamentul este compensat de Statul Roman ?
2. Daca spitalul nu are posibilitatea pentru a trata copilul, de ce nu imi pune la dispozitie sau ce trebuie sa fac pentru a beneficia de formularul pentru tratament in strainatate ?
In speranta ca veti tine cont de cele expuse mai sus, astept raspunsul dumneavoastra.

UPDATE Directorul spitalului Fundeni i-a asigurat pe părinți că micuța Maia va primi tratamentul gratuit.