politie patrula paste

Inspectoratul Județean de Poliție anunță că, cu ocazia evenimentelor ce vor avea loc în perioada sărbătorilor pascale, un număr de 350 de polițiști vor vechea asupra ordinii și liniștii publice din județul Prahova.

 

Potrivit unui comunicat de presă din partea IJP Prahova, aproape 350 de poliţişti vor fi în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent și vor avea ca prioritate prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și salvarea de vieți.

Astfel, în perioada 30 aprilie – 2 mai a.c., aproape 350 poliţişti de la ordine publică, de la structurile de poliţie rutieră, dar şi de la arme, economic, investigaţii criminale și de la alte structuri se vor afla în stradă și în proximitatea lăcaşurilor de cult sau a locurilor unde au loc manifestări publice circumscrise acestor sărbători.

Zilnic, peste 120 de patrule de siguranţă publică vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

 

De asemenea, se vor institui dispozitive mixte de ordine și siguranță publică, în zona tuturor lăcașurilor de cult. Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pe drumurile publice, în zona lăcaşurilor de cult religios, pe principalele artere din zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone. Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi 11 aparate radar.