judetean pacienti meteosensibilitatea

Scăderea temperaturilor și modificarea presiunii atmosferice au condus la o creștere alarmantă a numărului de infarcte.

Medicii susțin că aceste schimbări bruște de temperatură nu sunt de bun augur. Numai ieri, în Prahova, zeci de persoane au solicitat ajutorul medicilor. Una dintre explicațiiar putea fi și meteosensibilitatea, care se manifestă prin înrăutățirea stării de sănătate în special la persoanele în vârstă diagnosticate deja cu boli cronice.

„Am fost solicitați în cursul zilei de ieri pentru a interveni la șase stopuri cardio-respiratorii, un număr mult mai mare față de obicei. Meteosensibilitatea este influențată de scăderea temperaturii, precipitaţii, umiditatea aerului, dar mai ales de presiunea atmosferică. Practic vorbim de o reacţie a organismului, uneori destul de dură, la schimbările meteorologice bruşte. Sunt afectate mai ales persoanele care-şi petrec cea mai mare parte a timpului în spatii închise. Cinci dintre cazurile de stop cardio-respirator nu au mai putut fi resuscitate. Într-un singur caz, pacientul a fost transportat, în stare gravă, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești”, a susținut Daniel Nicolae, directorul Serviciului de Ambulanță Prahova.

Medicii recomandă, în această perioadă în care au loc schimbări bruște ale vremii, respectarea întocmai a medicamentației de către persoanele cu afecțiuni cardiace și solicitarea cât mai urgent a ajutorului în cazul în care apar simptome ale înrăutățirii stării de sănătate.