ploaie

Vremea de Paşte va fi, se pare, la fel ca cea de Florii, adică schimbătoare, cu ploi şi temperaturi mai scăzute.

 

La Ploiești, în prima zi de Paște, temperatura maximă va fi de 16 grade și vor cădea precipitații sub formă de ploaie. Luni, 2 mai, va continua să plouă, însă temperatura crește la 22 de grade. Abia a treia zi de Paște va ieși soarele, temperatura variind între 9 noaptea și 22 grade la prânz.

Prognoza meteo la nivel național

Directoarea executivă a Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, a declarat, că, din datele meteo confirmate până acum, sărbătorile pascale vor fi marcate de o vreme mai răcoroasă, cu ploi în averse în majoritatea regiunilor ţării. INMH a actualizat luni prognoza pe două săptămâni.

 

Din datele preliminare disponibile la acest moment, va fi o vreme capricioasă, aşa cum este în mod obişnuit în această perioadă din an. Pentru partea de vest, centru şi nord a ţării va fi o instabilitate mai accentuată a vremii, cu precipitaţii ce pot cădea sub formă de averse. Iar din punct de vedere al regimului termic, ne apropiem de temperaturile specifice datei din calendar, adică cel mult 12 grade până la cel mult 22 de grade, poate izolat în sudul şi estul ţării 25 de grade Celsius”, a precizat Elena Mateescu.

Se pare că, într-adevăr, în noaptea de Înviere este bine să avem la noi şi o haină mai groasă, depinde zona în care ne aflăm, cel puţin pentru zona depresionară şi nordul Moldovei, cunoscute ca zonele cele mai reci în această perioadă a anului, şi nu în ultimul rând, poate chiar şi o umbrelă, astfel încât să putem fi pregătiţi de acele perioade în care putem să avem şi precipitaţii.

VREMEA DE PAŞTE PE LITORAL. Dacă mergeți pe litoral, trebuie să ţineți cont că aspectul general al vremii este schimbător, iar briza mării se face simţită şi apa mării nu va avea mai mult de 15-16 grade - aşadar, atenţie pentru cei "curajoşi", a explicat directoarea executivă a ANM. În zona montană, nu vor lipsi perioadele în care vom avea şi precipitaţii, deci este bine să fim pregătiţi cu o umbrelă şi pelerine de ploaie. Dar, cu siguranţă şi soarele îşi va face simţită prezenţa, pentru că aceste perioade cu precipitaţii nu sunt de lungă durată, a mai precizat ea pentru Romania Libera. (citește prognoza meteo completă pe rtv.net)