dna audieri

Crina Elena Ioniță, avocata din baroul Dâmbovița, arestată la sfârșitul anului trecut, la solicitarea procurorilor anticorupție din Ploiești, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare.

 

Decizia aparține Curții de Apel Ploiești și nu este definitivă.

Ioniță a fost trimisă în judecată în luna noiembrie 2015 sub acuzația de trafic de influență, și, doar după cinci luni de proces, instanța a dat sentința.

Într-un comunicat remis presei, DNA a precizat că în cursul lunilor mai și septembrie 2014, inculpata Ioniță Elena Crina, în calitate de avocat în cadrul Baroului Dâmbovița, a pretins și primit de la un martor denunțător, în doua rânduri, câte 2.500 euro iar la data de 11 noiembrie 2015, a mai pretins de la aceeași persoană, pentru sine sau pentru altul, suma de 5.000 euro.

În schimbul acestor sume de bani, inculpata a lăsat să se creadă că are influență și a promis că va determina un magistrat – judecător din cadrul Tribunalului Dâmbovița, să pronunțe o soluție favorabilă într-un dosar care-l privea în mod direct pe martorul denunțător.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea cu suspendare, avocata trebuie să presteze muncă în folosul comunității, pe o durată de 60 de zile lucrătoare, la una dintre următoarele două instituţii, respectiv Primăria municipiului Târgovişte - Direcţia Salubritate Târgovişte ori A.J.O.F.M. Dâmboviţa, cu sediul în municipiul Târgovişte, la alegerea consilierului de probaţiune.