wc2

După ce observatorulph.ro a publicat articolul Domnilor viceprimari și consilieri, ați folosi acest WC public?, conducerea sGU Ploiești a aruncat "pisica" în curtea Primăriei Ploiești.

 

În Ploiești funcționează doar cinci toalete publice, majoritatea fiind inutilizabile. Acestea nu respectă normele minime de igienă, deși sunt folosite contra-cost și sunt administrate de SGU. După ce observatorulph.ro i-a invitat pe aleșii locali să le folosească, reprezentanții SGU Ploiești au transmis următorul punct de vedere:

"- încasările în ceea ce privește toaleta publică aferentă Parcului Toma Socolescu se situează la un nivel destul de mic, toaleta publică necesitând investiții majore și nu simple reparații;

- în acest sens, în cursul anilor anteriori, a fost înaintat către Direcția Tehnic Investiții, din cadrul municipalității, un studiu de fezabilitate, elaborat de către societatea noastră. De asemenea, în studiul respectiv a fost menționat și costul estimativ necesar lucrărilor de investiție. Acest studiu a fost dezbătut în comisiile din cadrul direcției respective, răspunsul fiind unul negativ.

 

Menționăm faptul că societatea noastră este doar administratorul toaletelor publice, municipalitatea fiind proprietarul acestora și, prin urmare, instituția abilitată să realizeze lucrările de investiție. În calitate de concesionar și administrator al toaletelor publice, societatea noastră poate realiza lucrări de reparație. De asemenea, precizăm că, periodic, au fost realizate reparații însă din cauza stării precare a spațiului respectiv (infiltrații, lipsă ventilație corespunzătoare etc) lucrările au fost compromise, la scurt timp dupa finalizarea acestora".