andre rieu donatii dvdSuma de 150.000 de euro strânsă din vânzările DVD-ului lui Andre Rieu - "Live în București" - a fost donată supraviețuitorilor și rudelor victimelor incendiului de la Colectiv, joi, în cadrul unui eveniment ce a avut loc în Capitală și la care a participat și celebrul violonist.

 

Rieu a povestit cum, în momentul în care a dorit să vină, anul trecut, la București, pentru a susține mai multe concerte, a fost numit "nebun" de către apropiați.

"'Andre, ești nebun, nu face asta, nu e sală de spectacole în România, o să pierzi bani', mi s-a spus", a povestit violonistul, la întâlnirea cu o parte din membrii Asociației Colectiv GTG 3010.

"A fost momentul când a început povestea mea de iubire cu această țară. Când ai prieteni vrei să îi ajuți", a adăugat artistul, mărturisind că, atunci când a aflat de incendiu, a zburat la București, pentru a aduce un omagiu victimelor și apoi s-a gândit la moduri în care ar putea să ajute victimele.

 

"Tot ce am este muzica mea", a spus el. "Nu am vrut doar să dau bani, ci să ajut victimele arsurilor", a adăugat Rieu, care a venit la eveniment alături de medicul român Dan Mircea Enescu — managerul spitalului "Grigore Alexandrescu"—, dar și de chirurgul Peter Oostveen.

Cei doi medici au vorbit despre necesitatea continuării tratamentelor pentru victimele incendiului din Colectiv, dar și despre faptul că nicio țară nu poate face față singură provocării unui număr mare de pacienți arși. În acest sens, au spus specialiștii, se lucrează la un sistem eficient de gestionare a acestor cazuri.

"Sper că (victimele — n.r.) vor avea posibilitatea unei vieți fericite după asta", a declarat Andre Rieu pentru AGERPRES și a apreciat că lucrul de care au nevoie în acest moment cei afectați de tragedie este îngrijirea.

 

"Nu e vorba doar de îngrijirea medicală în sine, ci și sprijin psihologic, pentru ei și pentru familia lor", a explicat muzicianul.

Sursa:Agerpres