scoala altfel afi palace ploiesti

AFI Palace Ploiești a pregătit cu ocazia proiectului național „Școala Altfel”, un program diversificat de activități cu rol educativ ce vor avea loc în centrul comercial în perioada 18-22 aprilie 2016.

 

Elevii vor avea șansa de a participa la o serie de evenimente ce se bazează pe conceptul de învățare experiențială în cadrul unor ateliere interactive.

“AFI Palace Ploiești demarează și în acest an activități dedicate proiectului național „Școala Altfel”, întrucât ne dorim să venim în întâmpinarea elevilor și a profesorilor cu oportunități care să îi ajute să desfășoare cu succes programul acestei săptămâni. Ne bucurăm de sprijinul instituțiilor și al organizațiilor din Ploiești, împreună cu care demarăm constant proiecte pentru comunitatea locală. Invităm elevii și profesorii să ia parte la atelierele și prezentările pe care le găzduim și să se bucure de opțiunile de învățare non-formală pe care le punem la dispoziție.”, a declarat Oana Vîjială, Mall Manager AFI Palace Ploiești.

Joi, 21 aprilie, între orele 10:00 – 16:00, Inspectoratul Pentru Situații De Urgență Prahova „Șerban Cantacuzino’’ va organiza în AFI Palace Ploiești o serie de activități cu scopul de a prezenta copiilor regulile de prevenire a incendiilor și de folosire a apelului de urgență, precum și comportamentul corect în caz de incendiu.

 

De asemenea, Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, va fi prezent pe data de 18 aprilie, între orele 11:00 – 14:00, cu echipe de reprezentanți din partea Serviciului Rutier Moto și Radar, a Serviciului Criminalistic, a Serviciului pentru Acțiuni Speciale, și a Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității. Aceștia vor desfășura acțiuni tematice pe parcursul zilei și vor prezenta informații referitoare la meseria lor.

Tot în cadrul Săptămânii Altfel, în AFI Palace Ploiești va avea loc un workshop de prim ajutor, în cadrul căruia vor fi susținute demonstrații și vor avea loc discuții pe subiecte, precum solidaritatea și responsabilitatea socială, voluntariatul și caritatea. Acestea sunt organizate de Asociația de Sprijin și Binefacere România și Arbeiter-Samariter-Bund Germany, în parteneriat cu centrul comercial.

În programul realizat de AFI Palace Ploiești au fost incluse și o serie de workshop-uri pregătite de hypermarketul CORA, în cadrul cărora elevii vor avea ocazia să fie inițiați în tainele bucătăriei. În perioada 18 -22 aprilie se va desfășura workshop-ul „Micii Patiseri”, iar între 18 și 20 aprilie va avea loc atelierul „Micii Pizzeri”.

 

În plus, Asociația „Un strop de Fericire” din Ploiești va completa lista de activități din centrul comercial, cu atelierele de pictură, modelaj și quiling prin care elevii vor învăța tehnici de creație precum colaj, origami, quilling, și vor deprinde noțiuni elementare de pictură.

Pe lângă acestea, mall-ul va găzdui și ateliere de street dance și vizite în sala de sport Moving Express, oferind astfel o paletă largă de opțiuni pentru elevi și profesori, dar și pentru toți vizitatorii interesați de aceste acțiuni.

AFI Palace Ploiești propune un program diversificat de activități, astfel încât elevii din școlile și liceele prahovene să aibă parte de sesiuni de învățare non-formale, diferite de cele prevăzute de programa școlară, bazate pe metode interactive și distractive.

 

Pentru detalii suplimentare și noutăți despre AFI Palace Ploiești, puteți urmări pagina de web www.afipalaceploiesti.ro sau pagina de Facebook, AFIPalacePloiesti.

 

Național
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Elev dat afară de la ore din cauza părului lung

Elevi daţi afară de la ore pentru că au părul lung. S-a întâmplat la un liceu teologic din Cluj-Napoca, unde mai mulţi băieţi au fost trimişi acasă pentru că nu aveau o frizură adecvată. Problema a...