caritabil

Fundaţia PRAIS a lansat în Ploieşti începând cu anul acesta prima ediţie a mişcării naţionale “Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS, adresată elevilor de clasa I şi a II-a din toate şcolile primare din municipiu şi are ca obiectiv principal prevenirea obezitaţii infantile într-o abordare holistică: minte, trup şi spirit.

 

La nivel naţional, mişcarea SETS sărbătoreşte în acest an cea de-a cincea ediţie, fiind prezentă în şcolile cu cursuri primare din Ploieşti, Bucureşti, Cluj-Napoca, Otopeni, Roman şi Timişoara.

Având la bază metodologiile EPODE, mişcarea naţională SETS a reuşit în cei cinci ani de desfăşurare să angreneze peste 136.700 de elevi din clasele I-IV din 252 de şcoli, 2.800 cadre didactice, 300.000 de părinţi şi peste 2 milioane - public larg. Peste 400 de studenţi sportivi voluntari de la Facultăţile de educaţie fizică şi sport partenere au susţinut 344 de lecţii deschise SETS în 88 de şcoli la care au participat 21.826 de elevi.

 

15.611 de elevi au înscris voluntar 383 de Cluburi SETS de Mişcare şi Distracţie, desfăşurând 6.426 de activităţi fizice şi sportive. Nume creative ale cluburilor SETS sunt înscrise pe portalul www.sets.ro de către elevi: „Alege sănătatea”, „Fluturaşii talentaţi”, „Rilă şi prietenii”, „Merişarii pe bicicletă”, „Strugurii vedetă”, „Magnet de sănătate”, „Albinuţele sportive”, „Lefrutisport”.