ijp prahova sediu

Onica Rareș Aurelian, polițst la Serviciul Rutier Ploiești, a fost reținut ieri de procurori, după ce a furat un permis de conducere suspendat, dintr-un birou al IJP Prahova. Permisul a fost returnat ilegal șoferului care provocase un accident în schimbul unei mite de 2.000 de lei.

 

Direcţia Generală Anticorupţie a publicat un comunicat privind filmul evenimentelor în urma cărora polițistul a ajuns după gratii:

La data de 12.04.2016, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova, sub coordonarea procurorului de caz desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au procedat la ridicarea mai multor înscrisuri de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova şi Poliţia Municipiului Ploieşti, precum şi la audierea mai multor persoane într-un dosar penal ce priveşte săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi sustragere de înscrisuri de către un agent de poliţie din cadrul I.P.J. Prahova.

În fapt, la data de 05.03.2016, O.G. a fost implicat într-un accident rutier şi a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 60 de zile. Ulterior, acesta l-a contactat pe agentul de poliție, care efectua activităţi de secretariat la sediul Serviciului Rutier Prahova, și i-a promis o sumă de bani pentru a-i restitui permisul de conducere.

 

Astfel, polițistul, cu ocazia înregistrării în registru a permiselor de conducere primite, l-a sustras pe cel aparținând lui O.G., fără a efectua vreo menţiune cu privire la acesta.

În aceeaşi zi, cei doi s-au întâlnit, agentul de poliței primind de la O.G., în schimbul permisului de conducere, suma de 2.000 lei.

Urmare a activităţilor desfăşurate în data de 12.04.2016, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a dispus faţă de inculpat măsura reţinerii pentru 24 ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanţei de judecată competente cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 zile.