olimpiada germana

 

Olimpiada Nationala de Limba Germana Moderna se va desfasura la Ploiesti, intre 19- 25 aprilie. Deschiderea oficiala va avea loc pe 19 aprilie,  la Sala Europa.

Vor participa 180 de elevi din toata tara. Acestia vor sustine miercuri, 20 aprilie, proba scrisa, constand dintr-un eseu pe o tema data. Lucrarile se evalueaza pe 4 criterii diferite: originalitate si creativitate, inteligenta lingvistica , gramatica si incadrare in numarul de cuvinte. O lucrare va fi evaluata de minim 6 corectori, membrii ai Comisiei Centrale.
 
A doua proba este cea de proiect : miercuri dupa amiaza,  elevii vor avea parte de "Introducere in lectura"- vor fi impartiti pe grupe, fiecarei grupe fiindu-i prezentata o carte in limba germana, pe care o vor citi si vor avea la dispozitie 3 zile pentru a pune in scena un subiect din cartea citita .
 
Prezentarile de proiect vor fi duminica, tot la Sala Europa, pe durata intregii zile.
 
Festivitatea de premiere va avea loc luni, 25 aprilie, ora 10. Dupa premiere, elevii de nivel lingvistic  B2 si C1 vor participa la selectia lotului largit pt Olimpiada Internationala, care se va desfasura la Berlin.
 
Site-ul olimpiadei este : http://experti.crestere.org/
 
Proba individuala se va desfasura la CN "Jean Monnet".