Atelier brutari

Joi, 07 aprilie, a avut loc cea de-a doua ediție a Zilei porților deschise „Paşi către o nouă viaţă"organizată de Şcoala de Meserii CONCORDIA din Ploieşti cu scopul de a arăta prietenilor și colaboratorilor Organizației Umanitare CONCORDIA reuşitele tinerilor de peste an.

 

În cadrul acestei zile, invitații au avut ocazia să viziteze Şcoala de Meserii şi să participe la diverse activităţi interactive alături de elevi, pregătite la atelierele noastre. Oaspeții au învățat cum să prepare aperitive, deserturi sau cocktail-luri, cum să orneze turta dulce, au degustat pâinea pregătită la Brutăria CONCORDIA și au explorat principiile pedagogice aplicate în școală.

Au fost alături de noi în această zi deosebită Domnul Benedikt Saupe, adjunct șef de misiune la Ambasada Austriei în România, reprezentanți ai Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Prahova, Buzău, Dâmbovița, Ialomița și Vaslui, reprezentanți ai Ministerului Educației și ai Colegiului Economic „Virgil Madgearu" și reprezentanți ai companiilor reprezentative în spațiul economic românesc: Radisson Blu Hotel, Billa/REWE Group, Restaurantul „La Plăcinte", Catering H12 și Magazinul Social „Somaro".

Şcoala de Meserii CONCORDIA oferă atât tinerilor din organizație, precum şi celor din comunitate, posibilitatea de a învăţa una dintre meseriile de brutar/patiser/cofetar, bucătar, ospătar, tâmplar și horticultor/lucrător în cultura plantelor. La terminarea acestor cursuri, absolvenţii primesc o diplomă recunoscută de către CNA (Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților), ANC (Autoritatea Naţională a Calificărilor) și în Uniunea Europeană. În septembrie 2010, proiectul a fost demarat cu 72 de locuri în ateliere de formare profesională dotate la standarde europene. Până în prezent 148 de elevi au absolvit unul dintre cursurile noastre.
sursa: comunicat de presă al Organizației Umanitare CONCORDIA