ofera paste prahovaValea Prahovei e un bun loc să îți pestreci sărbătorile pascale. Pe lângă peisajele pe care le oferă zona muntoasă și atracțiile turistice naturale, hotelierii au pregătit oferte de sejur pentru Paște pentru toate buzunarele.

 

Spre exemplu, un sejur de minim trei nopți cu demipensiune (intrare cu cină, ieșire cu mic dejun) la Cheia costă 170 lei de personă pe noapte. În pachet este inclusă cazarea, masa festivă  și băuturile. Pentru masa festivă hotelierii oferă în general: Gustare rece: ouă înroșite, drob de miel , salată de vinete, șunculiță ardeleneasca, pastrama de oaie cu boia, brânza telemea, salată de boeuf, roșii, ridichi, ceapă și usturoi verde - Ciorba traditională de miel (evtl. supă de pasăre pt. copii) - Gujon de salau cu capere și brocoli - Friptura de miel la cuptor / Rulou de curcan la cuptor - Cartofi cu rozmarin - Salată verde - Pasca, cozonac - Vinul casei alb/rosu (1litru/persoana), meniul diferând de la o pensiune la alta.

Tot pe Valea Prahovei prețurile variază pentru Bușteni și Azuga de la 125 de la la 200 de lei, ajungând chiar la 450 lei pentru Poiana Țapului.

 

Pentru cei ce vor să schimbe locația dar își doresc potențial turistic, orașul Slănic este o alternativă bună. Aici se poate vizita Salina Slănic, cea mai mare Salină din Europa, muntele Verde sau alte obiective specifice zonei. Propritarii de pensiuni de aici au pus la dispoziție vizitatorilor pentru perioada Paștelui cazare cu pensiune completă (intrare cu prânz, ieșire cu mic dejun), cu masă festivă inclusă pentru prețul de 170 de lei de peroană pe noapte.

Dacă totuși îți dorești prietenii aproape dar nu vrei să părăsești orașul, și în Ploiești sunt localuri ce au pregătit oferte pentru Paște cu cazarea în hotel inclusă. Pentru demipensiune cu masa festivă inclusă, trebuie să scoți din buzunar aproximativ 150 de lei pe noapte.

Și mănăstirile din Prahova își deschid porțile pentru cei ce vor să își petreacă sărbătorile pascale într-o atmosferă de credință și mediu ostil. Totuși cazarea într-o mănăstire are numeroase reguli pentru turiști. Cuplurile necăsătorite nu se pot caza împreună, vizitatorii trebuie să participe la toate slujbele ținute în biserică și este strict interzis fumatul. Aici prețul de cazare variază între 10 lei la mănăstirile Crasna și Cheia și 60 de lei la mănăstirea Caraiman, unde sunt și cele mai multe locuri. La fiecare dintre ele trei mese pe zi costă aproximativ 50-60 de lei iar mâncărurile sunt tradiționale.

Alternativele sunt multe dar pentru a prinde o ofertă avantajoasă rezervările trebuiesc făcute din timp