perchezitii ploiesti

Polițiștii au descins astăzi la autointitulatele clarvăzătoare Elvira și Paraschiva din Ploiești. Prejudiciul estimat din înșelăciune și șantaj depășește 60.000 de euro.

 

Comunicatul IJP Prahova:

Poliţiştii din Ploiești au ridicat 250 de grame de bijuterii din aur, două pistoale și aproximativ 1.800 de euro, în urma celor 3 percheziții efectuate, astăzi, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, la locuințele unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 60.000 de euro, prin înșelăciuni și șantaj. 7 persoane au fost conduse la audieri.

La data de 7 aprilie a.c., polițiștii de investigaţii criminale din Ploiești au efectuat 3 percheziții, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de înșelăciune și șantaj.

 

Din cercetări, a reieșit că, începând cu anul 2015, prin anunțuri postate pe internet, cei în cauză ar fi determinat mai multe persoane din țară, dar și din străinătate, să depună diverse sume de bani în schimbul unor așa-zise servicii de ghicit sau tămăduiri miraculoase.

Ulterior, părțile vătămate, sub amenințarea unor ”blesteme”, erau obligate să trimită și alte sume de bani.

Sumele pretinse de persoanele bănuite ar fi cuprinse între 200 și 10.000 de euro și erau transmise prin mijloace electronice de plată.

 

Prejudiciul, estimat până în prezent, este de aproximativ 60.000 de euro.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat de la locuințele acestora 250 de grame de bijuterii din aur, două pistoale deținute ilegal și aproximativ 1.800 de euro.

De asemenea, 7 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

 

VIDEO Percheziții la clarvăzătoarele din Ploiești

 

Eveniment
  • Luni, 23 Octombrie 2017
  • De Andra Ilie

Accident la intrare în Ploiești, în zona Metro

Două mașini au fost implicate, în această seară, în jurul orei 18:50, într-un accident pe DN 1, km 6, intrarea în Ploiești. Din primele informații, accidentul s-a produs în zona giratoriului de la...