blocare roti sgu ploiesti

Halele Centrale, Omnia sau Tribunalului Prahova sunt zonele din Ploiești unde angajații SGU de la blocări acționează frecvent.

 

Să găsești un loc de parcare în zona centrală a Ploieștiului a devenit misiune imposibilă la orele de vârf.

Nici măcar parcarea supra-etajată de pe strada Cuza Vodă, inaugurată anul trecut, nu a rezolvat problema.

Din acest motiv, tot mai mulți șoferi se riscă și parchează în locuri unde primăria a montat, sau nu, semne de atenționare pentru blocare roți.

 

Printre zonele vânate de angajații SGU de la serviciul blocări se numără Halele Centrale, Palatul Administrativ, Take Ionescu, zona Omnia, Tribunalul Prahova, strada Mărășești, în apropierea Colegiului Mihai Viteazul dar și B-dul Republicii.

Numai luna trecută,au fost blocate 250 autovehicule parcate neregulamentar, din care 13 au fost depistate pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități.

Tarifele percepute șoferilor variază între 110 lei și 200 de lei pentru ocuparea locurilor rezervate persoanelor cu handicap. 

 

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Ploiești, este interzisă parcarea autovehiculelor în locurile în care există semne de circulație care reglementează modul de parcare însoțite de indicatorul adițional “ cu ridicare”, spații verzi, locuri de joacă, parcuri, grădini publice, esplanade, trotuare atunci când nu se asigură distanța corespunzătoare traficului pietonal (vezi HCL nr. 214/2015), parcări cu plată administrate de SGU când nu este achitat tariful corespunzător parcării etc.

Potrivit unei adrese transmisă de SGU la solicitarea redacției noastre privind modul de deblocare în cazul autovehiculelor parcate neregulamentar, pe nota de constatare este numărul de telefon al echipei de blocare/deblocare, care trebuie apelat de conducătorul auto. Tariful de deblocare se găsește și el tot pe nota de constatare.