apa robinet pierdere

Știați că Domeniul energetic are particularități interesante ? 

 

De exemplu, un robinet care pierde 1 picătură de apă pe secundă poate să ajungă să irosească 750 de litri de apă pe lună.  

Cantitatea este echivalentă cu consumul unei persoane pentru 2 săptămâni.

 

Știați că 75% din consumul de electricitate al unei case este cauzat de aparatele electrocasnice lăsate în mod stand-by ?

Un  desktop în stand-by consumă 80 de watt-oră, iar un laptop 20 watt-oră. Un PlayStation 3 consumă 200 watt-oră când este folosit, și aproape 200 de watt-oră când este în mod stand-by.

Electrocasnicele nestinse de pe glob consumă la fel de multă energie electrică decât produc panourile solare din Statele Unite într-un an.  Putem să luăm măsuri pentru a reduce consumul de energie și pentru a proteja mediul.

Trebuie doar să ne reamintim că aparatele electrocasnice  trebuie să fie închise și nu lăsate în stand-by, iar pierderile de apă, fie chiar și picăturile risipite pot echivala cu consumul pentru două săptămâni. 

Fiecare Watt și fiecare decizie în sensul economiilor de energie poate să ne ajute să construim  o dezvoltare durabilă și să conservăm resursele naturale ale planetei. Fiecare dintre noi poate acționa prin decizii simple și practice.  

 

Social
  • Vineri, 22 Septembrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Apa Nova oprește apa pe o stradă din Ploiești

Vineri, 22 septembrie, APA NOVA Ploiesti, membră a grupului Veolia, va intrerupe alimentarea cu apa potabila, intre orele 10.00 – 12.00, pe strada Goraslau, in cadrul operatiunii de modernizare a...