gunoi

Sala Sporturilor s-a transformat într-un uriaș coș de gunoi și toaletă publică. Ce obstacole te întâmpină la o plimbare.

 

Ploieștenii care preferă o plimbare în aer liber, în parcul de la Sala Sporturilor, au sesizat pe adresa redacției o situație penibilă pentru autorități: lșipsa coșurilor de gunoi și a toaletelor ecologice. 

"Dacă mergi în parcul Olimpia trebuie să te abții de la băut lichide pentru că altfel ești obligat să mergi acasă pentru a-ți satisface nevoile fiziologice sau cauți cel mai apropiat local din zonă" spune un cititor.

Și părinții sunt revoltați pentru că sunt nevoiți să-și pună copiii să-și facă nevoile în public, în văzul tuturor, având în vedere că cei mici nu pot aștepta până ajung acasă.

 

Așadar, dacă alegi să consumi un suc în timp ce te plimbi prin parc, trebuie să iei în considerare fapul că trebuie să îți scurtezi considerabil ieșirea  pentru a putea ajunge la toaletă, deoarece în parc nu se găsesc nici măcar toalete ecologice.

O altă problemă reclamată de ploieșteni este lipsa coșurilor de gunoi.  În parcarea din fața sălii Olimpia, locul unde în fiecare zi se strâng zeci de tineri nu există niciun coș de gunoi, așa că majoritatea aleg să arunce gunoaiele direct de jos sau în ghivecele ornamentale, unde, în mod normal, ar trebui să fie plantate flori.

Un grup de tineri chiar a ironizat situaţia lipind gunoialele cu bandă adezivă direct de stâlp, sub un semn ce atenționa păstrarea curățeniei.

 

Ei sunt de acord să păstreze curățenia, însă nu sunt ajutați de autorități, care doar impun reguli dar nu și ajută la aplicarea lor. Ploieștenii susțin că au făcut o sesizare la SGU Ploiești pentru montarea unor coșuri de gunoi în parcare însă nu au primit nicun răspuns și nici coșurile nu au fost instalate.

“Dacă vreau să mănânc ceva trebuie să pun ambalajul în geantă și să-l iau cu mine acasă sau să merg câteva sute de metri până la cel mai apropiat coș de gunoi. Evident, nimeni nu face asta. Venim la sală ca să socializăm cu prietenii și să ne distrăm, nu să facem drumuri la coșul de gunoi de fiecare dată când mâncăm o bomboană”, susține o tânără ce frecventează parcul de la sala sporturilor.

Observatorulph.ro solicită public Primăriei Ploiești, respectiv SGU rezolvarea acestor probleme având în vedere că odatăă cu primăvara crește și numărul celor care vizitează acest parc.

 

salas porturilor