scoala basarabescu ploiesti

Părinții elevilor de la Școala Gimnazială I. A. Basarabescu sunt nemulțumiți de aglomerația din clase, dar și de banii percepuți pentru fondul școlii.

 

Un părinte ne-a sesizat pe adresa redacției mai multe probleme, cum ar fi faptul că s-a suplimentat numărul de locuri la clasele 0 și I cu mult peste limita maximă admisă. 

O altă reclamație vizează obligativitatea achitării taxei de 5 lei pe lună de către fiecare elev pentru asigurarea pazei la poarta școlii, deși aceasta nu ar fi necesară. Alte sume ar fi fost percepute și plătite de părinți pentru achiziționarea de materiale necesare dotării sălilor de clasă, cum ar fi perdele pentru geamuri, renovare, ș.a.

De asemenea, elevii unei clase de-a IV-a sunt nevoiți să vină de la ora 10 pentru că una dintre sălile școlii a fost închisă de ISU, deoarece nu respecta normele de securitate.

 

Acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă numărul elevilor înscriși nu ar fi atât de mare. Astfel, într-o clasă prevăzută cu 30 de locuri, învață 33 sau chiar 35 de elevi. Acest lucru ar fi fost posibil din cauza părinților din alte cartiere sau localități, care au obținut viză de flotant pentru a-și putea înscrie copiii la Școala I.A. Basarabescu, fără să locuiască în zonă.

Conducerea școlii susține că numărul elevilor înscriși a fost aprobat de Inspectoratul Școlar Prahova și că toți elevii înscriși corespund cu domiciliul în zona respectivă.

Părinții cer cumpărarea de dulapuri și montarea acestora pe holurile școlii, astfel încât elevii să nu mai fie obligați să care zilnic ghiozdane grele. "Un ghiozdan al unui copil de 11 ani poate ajunge chiar la 8 kg punându-i serios sănătatea în pericol. Elevii sunt nevoiți în fiecare zi să care după ei numeroase culegeri, manuale și caiete fără a avea posibilitatea ca o parte dintre ele să o lase la școală" se arată în plângerea părinților.

 

Nici profesorii nu au fost scutiți de criticile dure ale părinților. Despre aceștia se spune că încercă să facă elevii mai obedienți decât este cazul, subminându-le astfel imaginația. Ei mai sunt dezamăgiți de notele mici pe care elevii le-au obținut la simulările naționale. 

Conducerea școlii a declarat pentru observatorulph.ro că multe dintre acuzații sunt nefondate, iar motivul pentru care elevii au luat note mici nu ar fi incompetența profesorilor, ci nepăsarea elevilor ce nu își dau interesul atât timp cât notele nu sunt trecute în catalog.

De asemenea, conducerea susține că suma plătită de elevi pentru pază a fost stabilită de către Asociația de Părinți ce a considerat că elevii au nevoie de protecție în perioadă în care sunt la școală.