flagrant traficanti droguri

Artur, Saporo, Cioară și Ștefu sunt traficanții de droguri din cauza cărora un polițist din Ploiești a ajuns după gratii. 

 

Tribunalul Prahova a decis ca agentul de poliție din cadrul IJP Prahova, Serviciul Arme, muniții și substanțe periculoase, acuzat de luare de mită și divulgare de informații secrete, să rămână în spatele gratiilor. Cristian Bălan este suspectat de procurorii DIICOT că ar fi sprijinit o grupare de traficanți care acționau pe raza județelor Prahova, Buzău și Ialomița, în schimbul unor sume de bani.

Interesant este faptul că membrii grupării de traficanți de droguri sunt cercetați sub control judiciar. Aceștia sunt ILIE BOGDAN zis ,,ARTUR", PROCOP CONSTANTIN-DANIEL, ANTON GABRIEL-ANDREI zis „CIOARĂ", BINDOIU ŞTEFĂNIŢĂ-GEORGIAN, zis „ŞTEFU", GÎNDĂ ANCUŢA FLORENTINA, GÎNDĂ CAMELIA STELUŢA, GÎNDĂ MIHAELA-ROXANA ILIE LUISA, ILIE MARIN, zis "SAPORO", MAREŞ CEZAR NICOLAE ŞERBAN MARIUS IONUŢ, zis „ION" COSTACHE BIANCA-LAVINIA, ILIE VITALIS.

 

Procurorii susțin că în perioada 2014 – 2015, lucrătorul de poliţie BĂLAN CRISTIAN-GEORGE a pretins şi primit. în mod. repetat de la. inculpatul I.B., implicat in comercializarea de substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive, mai multe sume de bani, cuprinse între 500 -1000 lei, acestea fiind în cuantum total de 32000 lei din care 7000 lei în cursul anului 2014 şi 25000 lei în cursul anului 2015, precum şi diverse alte bunuri şi foloase, pentru a nu îşi îndeplini îndatoririle de serviciu, constând în aceea că în calitatea acestuia de organ de cercetare penală avea obligaţia conform art. 60 C.p.p. de a efectua acte de urmărire penală, cu privire la săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie în condiţiile prevăzute de Legea şi de a le înainta de îndată procurorului competent.

În plus, Bălan alerta traficanții de fiecare dată când colegii săi polițiști efectuau descinderi și percheziții, periclitând astfel ancheta DIICOT.