arafat"Procedura de declanşare a Planului Roşu în cazul Colectiv a fost respectată", şi că "neclarităţile şi neconcordanţele din raport puteau fi evitate", dacă „s-ar fi solicitat un punct de vedere al instituţiilor implicate, inclusiv al DSU" se precizează în raportul transmis de Raed Arafat.

 

În răspunsul dat de DSU se precizează că în Raportul Corpului de Control sunt aspecte „neconforme cu realitatea” şi că neclarităţile şi neconcordanţele din raport puteau fi evitate", dacă „s-ar fi solicitat un punct de vedere al instituţiilor implicate, inclusiv al DSU, pe un proiect al raportului”, înainte ca acesta să fie prezentat premierului Dacian Cioloş pentru aprobare.

În ceea ce priveşte declanşarea târzie a Planului Roşu de Intervenţie (la ora 22:50, la 18 minute de la primele apeluri la 112), în răspunsul DSU scrie că „În fapt, alocarea de echipe specifice Planului Roşu se face începând cu ora 22:43, după recunoaşterea efectuată de către primele echipaje sosite la locul intervenţiei. (...) procedura de declanşare a Planului Roşu a fost respectată, fără a anticipa declanşarea în baza datelor primite”.

De asemenea, Raed Arafat mai spune că răspunsul la unele întrebări ridicate de Raportul Corpului de Control se regăsesc într-un raport al DSU trimis premierului pe 9 martie. Este vorba de „Raportul privind lecţiile învăţate în urma incendiului de la clubul Colectiv”. De altfel, în răspunsul trimis săptămâna trecută Guvernului se regăsesc aspecte din acel raport..

 

În ceea ce priveşte concluzia Raportului Corpului de Control care spune că intervenţia de urgenţă din noaptea incendiului „a fost în mare marte o acţiune necoordonată, cu elemente de improvizaţie a autorităţilor, aspect cauzat în principal de lipsa exerciţiilor în caz de urgenţe majore, neconcordanţe în legislaţie şi baza materială deficitară”, DSU consideră că „folositea sintagmei „în mare parte o acţiune necoordonată” are caracter general şi nu indică acele părţi din intervenţie în care nu a existat coordonare”.

Sursa: Mediafax

 

Auto-moto
  • Duminică, 22 Octombrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Accident pe DN1A, la Cheia. Trafic îngreunat

Un nou accident rutier, în Prahova. Un autoturism a intrat în coliziune cu o cisternă încărcată cu lapte. Trei persoane au fost rănite, urmare a coliziunii unui autoturism cu o cisternă, pe DN1A, la...