coloja rector upg

Romania Curată a publicat  TOPUL AVERILOR rectorilor universităților publice din România. Rectorul UPG, Mihai Coloja, figurează în Top 20, cu venituri anuale de peste 140.000 de lei.

 

Coaliția pentru Universități Curate vă invită să îi cunoaștem în detaliu pe cei care conduc universitățile românești. Acestea au fost în proces de alegeri încă nefinalizat, ca atare vă prezentăm situația cum era la 1 ianuarie, urmând să o actualizăm ulterior.

Citește și Prahova furată. Turul marilor tunuri din Ploiești

 

Cel mai bine plătit rector din România este Alexandru Irimie, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca. Potrivit declaraţiei de avere, el a câştigat anul trecut doar din salariul de rector, 243.886 lei, ceea ce înseamnă un venit lunar de peste 4.500 euro. Cumulat cu alte venituri din afara universităţii, a ajuns la 277.720 lei în 2015. El mai are terenuri de 500 mp , respectiv 2900 mp şi două proprietăţi de 136 mp şi 94 mp.

Rectorul UPG, Mihai Coloja, figurează în top 20 cel mai bine plătiți rectori din țară, cu venituri din salarii de 142.326 anual, adică o medie de 11.860 d elei pe lună.

Citește articolul integral pe romaniacurata.ro

Dealtfel, Universitatea de Petrol şi Gaze apare într-un ruşinos top al coordonării lucrărilor unor deţinuţi pentru a ieşi mai repede din puşcărie

România Curată a arătat recent că patru astfel de lucrări au fost coordonate de către profesorii universitari de la Ploieşti. UPG Ploiești figurează pe lista unităților de învățământ superior ai căror profesori universitari au girat lucrările științifice ale unor condamnați, în frunte cu actualul rector, Mihai Coloja.

Astfel, Găureanu Toader, condamnat la șase ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor personale și arestat la 28.06.2012 a scris în pușcărie și a publicat la editura Sitech din Craiova, lucrarea “Energia geotermală.Captarea si conversia energiei geotermale”. Cel care i-a dat recomandarea obligatorie pentru a beneficia de reducerea pedepsei a fost nimeni altul decât prof. Dr. Ing. Mihai Coloja, rectorul Universității de Petrol și Gaze din Ploiești. Totuși, contactat de observatorulph.ro, rectorul UPG, Mihai Coloja, a negat informația: “Eu nu am coordonat nici o lucrare științifică a vreunui condamnat la închisoare. Eu nici nu-l știu pe acest domn Găureanu. Acum aflu de la dvs. de această informație, care nu este adevărată. Îmi aduc aminte că domnul profesor Pavel venise cu o propunere de acest gen… ”

După ce inițial Mihai Coloja a declarat că nu-l cunoaște pe condamnatul Toader Găureanu, din dosarul Rafo Onești, deși numele său apare ca și coordonator al lucrării științifice care i-a redus pedeapsa, rectorul UPG a revenit cu precizări.”Eu îmi aduc aminte că prin 2013, profesorul Pavel Alecsandru mi-a cerut o adeverință care să ateste calitatea de profesor universitar al UPG pentru a putea coordona teza de doctorat al acelui Găureanu. Eu nu am făcut altceva decât să semnez acea adresă. Nu știu cum a ajuns numele meu pe lucrarea respectivă. Am vorbit cu profesorul Pavel și nici el nu știa că teza de doctorat ar fi fost publicată. Am luat dej alegătura cu editura care a publicat lucrarea și sper să mă lămuresc” a declarat, în exclusivitate pentru observatorulph.ro, profesorul Coloja. După discuția cu editura din Craiova, rectorul Coloja a revenit: “Numele meu nu apare pe nici un volum scris de acest Găureanu. Mă voi adresa Ministerului Justiției pentru a îndrepta eroarea”.

Nica Valerian, un alt condamnat la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în 2011 și eliberat la 9 ianuarie 2015 a publicat două lucrări științifice. Este vorba de opera  ”Trovanții, între mit și realitate”, publicată la Editura Estfalia, coordonată de Prof. Dr. Ing. Cornel Trifan din UPG. Un alt deținut, Stoian Albulescu Ion, condamnat la doi ani de închisoare pentru luare de mită, arestat pe 30.04.2014 și eliberat din pușcărie în data de 23.06.2015, a publicat lucrarea științifică ”Elemente de optimizare a unor operații de foraj extracție”, la Editura Karta-Graphic Ploiești, la recomandarea scrisă a Prof. Dr. Ing. Lazăr Avram Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești.