drum inchis dn1d albesti

Circulația rutieră este în continuare întreruptă, până pe 27 martie, pe DN1B (Centura de Nord a municipiului Ploiești), la kilometrul 5+790 de metri, pe raza localității Blejoi, dar și pe DN1D, la ieșire din Albești Paleologu, a anunțat Centrul Infotrafic.

Pe DN1B, la Blejoi, traficul rutier este închis din cauza unor lucrări la o trecere la nivel cu calea ferată (secţia de cale ferată Ploieşti - Măneciu). Ruta ocolitoare este pe DC159 (fostul DJ236) - drumul de legătură dintre localitățile Boldești-Scăeni și Bucov (de pe DN1A, km 90+560, imediat după podul peste râul Teleajen, înainte de a intra în Boldești-Scăeni, se virează dreapta, se trece pe sub podul de cale ferată, apoi se iese în DN1B la km 11+500, în zona grădinii zoologice de la Bucov). Întrucât pe această rută ocolitoare există o restricţie de înălţime de 4 metri, iar traficul greu poate deteriora partea carosabilă a drumului comunal, recomandăm folosirea rutei Bucov - Bărcănești (pe Centura de Est) - Centura de Vest a municipiului Ploiești, a precizat sursa citată.

Tot în județul Prahova, potrivit Centrului Infotrafic, până pe 25 martie 2016, ora 16.00, DN1D va fi închis la kilometrul 1+800 de metri, la ieșirea din Albești-Paleologu către Urziceni, din cauza unor lucrări la trecerea la nivel cu calea ferată Ploiești- Buzău. Traficul rutier se va desfășura pe următoarele rute ocolitoare: DN1B Albeşti-Paleologu - Buzău,  DN2(E85) Buzău - Urziceni, iar pentru riverani şi autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone, DN1D kilometrul 5+300 de metri - DJ146 Măgula – Tomșani - DN1B.