conferinte tineri ploiesti

Vineri s-a încheiat sesiunea de conferințe a celei de-a treia ediții a Conferințelor Practice pentru Tineri organizată de Book Land. Întâlnirile au avut loc în perioada 14-18 martie la sala Marea Unire a Palatului Cultural din Ploiești.

 

Tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani au avut posibilitatea de a asculta sfaturi profesionale și povești de viață de la mentori locali. În fiecare zi timp de cinci zile, patru speakeri le-au împartășit tinerilor experiențele lor personale și i-au consiliat din punct de vedere al unei posibile cariere.

Oameni experimentați precum fondatorul unei fundații de ajutor umanitar Dan Alexe sau moderatorul unei emisiuni locale John Cristea, au fost doi dintre speakerii din ultima zi a evenimentului. Au participat peste 200 de tineri în fiecare zi, majoritatea licceni veniți ori cu profesorii direct de pe băncișe școlii, ori pe cont propriu.

Feedback-ul a fost unul pozitiv din partea tinerilor care așteaptă cu nerăbdare și următoarele ediții. Mulți dintre ei sunt de părere că într-un fel sau altul faptul că au auzit din gura unor oameni experimentați ce înseamnă să faci carieră îi va ajuta pe viitor.

 

Conferințele Practice pentru Tineri se află la cea de-a treia ediție și se desfășoară în 23 de orașe din toată țara. După plecarea din Ploiești, echipa Book-Land se mută la Brașov unde modelele profesionale locale sunt pregătite să le vorbească tinerilor.