Jandarmeria Română anunță participarea la „Ora Pământului”. Astfel, toate unitățile de jandarmerie vor stinge luminile și vor opri toate aparatele electronice ,cu excepția sistemului comunicațional, pe data de 19 martie în intervalul orar 20:30- 21:30.

 

jandarmerie

Nu este prima dată când Jandarmeria Română se alătură acestui eveniment. Scopul este de a atrage atenția asupra problemelor mediului. Poluarea în toate formele ei și încălzirea globală excesivă sunt  de mare importanță în momentul actual la nivel mondial.

Jandarmeria Română anunță că acțiunile lor nu se vor opri aici. Pe lângă renunțarea la tot ce înseamnă consum de energie pentru o oră, activitatea se va extinde și în următoarea perioadă, urmând ca nivelul energiei consumate să scadă, în primul rând pentru reducerea cheltuielilor administrative, dar și pentru protejarea mediului.

 

Acțiunile Jandarmeriei au funcția de disciplinare a populației care este invitată să se alăture „Orei Pământului” și timp de o oră să renunțe la tot ce înseamnă electricitate și consum de energie.