agentie imobiliara

Veste bună pentru cei care vor să închirieze o locuință în Ploiești. Creșterea temperaturilor a atras după sine scăderea prețurilor la apartamentele date spre închiriere. Dacă în iarnă foarte greu se găseau garsoniere sub 600 de lei, acum pot fi închiriate chiar la prețul de 400-500 de lei.  Condițiile bineînțeles nu sunt cele mai bune însă, pentru o persoană care dorește să facă economii și nu e interesată în mod deosebit de ce dotări are posibila locuință este o afacere profitabilă.

Piața imobilialelor oferă de toate pentru toți. Dacă luxul sau poziția este un criteriu esențial de alegere a locuinței, se pot închiria garsoniere cu prețul de până la 350 de euro, adică 1575 de lei. Bineînțeles, majoritatea sunt poziționate ultracentral și dotările pe care le au sunt dintre cele mai în vogă.

Dacă totuși aveți nevoie de mai mult spațiu, puteți opta pentru un apartament de două sau trei camere pe care le găsiți la prețuri rezonabile. Spre exemplu, un apartament de două camere în zona Malu Rosu poate pleca de la prețul de 600 de lei, respectiv 750 de lei pentru unul de trei camere.

 

Pentru cei ce au nevoie de spațiu dar doresc și cele mai bune condiții, există apartamente cu prețuri între 600 și 800 de euro.

Pentru stabilirea prețurilor, proprietarii sau agențiile imobiliare folosesc criterii precum: poziția locuinței- din acest punct de vedere apartamentele de la periferie se dau la un preț de nimic în comparație cu cele din zona ultracentrală. Un alt criteriu este îmbunătățirile pe care le are fiecare.  Dotări precum gresia, faința, parchetul, geamurile tip termopan sau  tapetul cresc și prețul imobilului. De asemenea, contează foarte mult și dacă apartamentul este mobilat, semi-mobilat sau deloc. Mobila inclusă crește prețul dar te poate scăpa de o mare bătaie de cap. Compartimentarea este de asemenea un criteriu esențial. La aparamentele decomandate, acolo unde nu se trece dintr-o cameră prin alta , prețul este mai mare. Pentru a face economie acest lucru nu este neapărat o problemă pentru cupluri sau familii, dar atunci când ai un coleg de apartament și cineva trece prin camera ta în timp ce dormi, poate fi destul de deranjant.

Agenție sau direct proprietar?

 

Principalul avantaj în a lucra cu o agenție imobiliară este comoditatea de care beneficiezi ca și client. Tot ce trebuie să faci este să îi spui agentului de vânzări care sunt criterile tale și la ce buget te-ai gândit. El se va ocupa de restul și va stabili vizite la apartamentele pe care le-a găsit în funcție de programul tău sau ale proprietarului, în caz că acesta dorește să fie prezent. Dezavantajul la o colaborare cu o agenție imobiliară este comisionul pe care aceasta îl percepe. De cele mai multe ori este vorba de un procentaj din chiria pe o lună a locuinței. Dacă ești proprietarul unui imobil și dorești să închiriezi printr-o agenție, acesta va percepe de asemenea un comision în cazul în care îți găsește chiriaș. Totul se desfășoară în limite legale și sunt întocmite toate actele, conform legii.

Dacă alegi să lucrezi direct cu proprietarul poți stabili direct cu el detaliile închirierii. Acesta îți poate da detalii despre istoricul și dotările apartamentului  și de asemenea, puteți negocia cum se va face plata chiriei, avansului sau garației.