reabilitare termica polistiren

Fațadele blocurilor placate cu polistiren de proastă calitate se pot aprinde ca o torță, în caz de incendiu. O spun specialiștii în construcții.

Chiar şi montarea greșită a polistirenului ignifug poate provoca dezastre.

 

În țară, zeci de mii de blocuri au fost reabilitate termic. Unii arhitecți și proprietari au suspiciuni că materialele declarate în acte nu se regăsesc și pe faţada imobilelor.

Nu de puține ori, Inspectoratului de Stat în Construcții i-au fost sesizate nereguli legate de calitatea polistirenului sau de modul în care a fost montat pe unele imobile. Culmea, au fost sesizați chiar de reprezentanții Asociației Producătorilor de Polistiren Expandat.

Specialiștii în constructii atrag atenția ca plăcile de polistiren trebuie date cu adeziv pe toată suprafață, pentru a nu rămâne goluri de aer care pot alimenta flacările. Și aceasta nu ar fi singura problemă...

 

"În cazul unui incendiu, se creează un efect de horn care accelerează arderea, chair daca polistirenul ar fi ignifugat. Faţada montata prost poate sa genereze condens, mucegai, s-ar putea sa genereze o degradare a structurii mai accelerata decat n-ar fi fost termoizolată", spune arhitectul Florin Enache.

Citește articolul integral pe realitatea.net