maya

"Speranța este un vis cu ochii deschiși", spunea Tudor Arghezi. Noi vrem mult, vrem sa devina realitate ! Pentru asta avem nevoie de ajutorul vostru ! Este vorba de Maya .

 


Maya s-a nascut in noiembrie 2011, la doar 28 de saptamani. S-a grabit cam mult, ce-i drept ! Acest lucru a costat-o scump. Nasterea prematura i-a cauzat o leziune a sistemului nervos central, lucru ce a fost urmat de o *dipareza spastica*. Spasticitatea caracterizeaza musculatura intepenita sau rigida.

Acest diagnostic a fost pus in jurul varstei de 3 luni. La prima vedere nu a fost ceva grav, tratamentul rezumandu-se la gimnastica medicala si kinetoterapie, insa cu trecerea timpului, aceasta spasticitate nu s-a ameliorat si a provocat si displazia de sold. Au trecut 4 ani. 4 ani in care am cautat solutii, rezolvari, sfaturi. Raspunsuri neclare .. e si alba, e si neagra, “Nimeni nu stie”, “nimeni nu face”, “asteptam”, “nu acum !” etc … si timpul a trecut. 

Acum Maya este un copil care face multe lucruri, plina de personalitate, fericita in lumea ei de copil, dar care nu poate sa mearga. Un lucru esential pentru oricare dintre noi. Acasa mai are o surioara, care are 1 an si e ca un titirez pe langa ea, care o iubeste si o necajeste. Oricate jucarii avem, intotdeauna trebuie sa o imparta pe aceeasi ! Merge si ii place la gradinita ( multumim *Gradinita Sfantul Spiridon* ca ne-ati primit in sufletul vostru si ne ajutati ), ii place la teatru, adora muzica si ii place sa fie inconjurata de prieteni. 

Si cand ti-e frica de ceva, nu scapi ! A venit si intrebarea : “Mami, eu de ce nu pot sa merg ?” … Raspunsul nostru pentru ea a fost ambiguu, a inteles ca exercitiile zilnice o vor ajuta pe mai departe, insa intrebarea a fost ca o piatra in geam.

In infinitul internetului, am gasit ceva despre o operatie de rizotomie dorsala selectiva. Am scotocit repede, am citit, dar parca nu pe limba noastra. Prea multi termini medicali pe care nu ii intelegeam. Prea multe necunoscute. Atunci am ajuns la Travel Medical, prin care am facut o programare in Turcia. Am fost, am vazut, am inteles. Prof. Dr. Memet Özek si-a prezentat foarte bine “marfa”. Rezultate bune, spre foarte bune.

Am incercat sa mai gasim cateva opinii legate de aceasta interventie. Posibilitati restranse, medici romani. Parca te apropii cu tamaie de Satana. Se sperie de inovatie, nu le este pe plac un lucru nou in “bucataria” lor, sau nu stiu ce se intampla. Intr-adevar, nu vrem sa fim tratati ca un experiment, dar nu prea avem alte optiuni.

Costul pentru aceasta interventie chirurgicala a fost o mare bariera pusa in calea noastra. Doar pentru operatia de rizotomie dorsala selectiva, 4 zile de recuperare post-operatoare si cazare pentru un insotitor pretul este de 22.814 $. Si aici speram sa interveniti voi ! Am reusit in infiintam “Asociatia Stefan Maya” prin care sa putem colecta cei 2% din impozitul pe venit, sponsorizari si donatii. 
Va multumim pentru sprijin!
Cont bancar: RO43 BTRLRONCRT0340836901 - Banca Transilvania - sau- 
PayPal (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)
Nr.telefon contact: 0766.670.351

 

 

 

Auto-moto
  • Marți, 17 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

O posibilă nouă obligaţie pentru viitorii şoferi

Cei care vor să obţină permisul de conducere ar putea fi obligaţi să promoveze şi un curs de prim ajutor în trafic. Este iniţiativa unui grup de 31 de parlamentari care au semnat un proiect de lege...